GreenAdventure

Vrei sa afli cand si unde se organizeaza cele mai tari aventuri?

Alatura-te fanilor GREEN ADVENTURE si hai sa ne distram!

O data pe saptamana o sa te anuntam despre programele si vacantele Green Adventure. Va multumim ca ati ales sa va conectati cu noi!

Turism si adrenalina pe raurile din Romania


Pe 20 noiembrie 2014, Asociatia Green Adventure si Autoritatea Nationala pentru Turism a organizat conferinta de presa “Turism si adrenalina pe raurile din Romania”.

Evenimentul a fost organizat sub forma de masa rotunda si a avut ca scop promovarea sporturilor nautice pe raurile din Romania, dar si identificarea solutiilor pentru a asigura operatorilor din turism de aventura conditiile optime pentru desfasurarea acestor activitati.

In prezent, pe cinci rauri din Romania, in perioada de varf a sezonului, se inregistreaza maximum 1000 de turisti in week-end. Insa, potentialul natural ar permite, ca in fiecare week-end, pe raurile interioare sa practice sporturi nautice peste 3500- 4000 de persoane la nivel national.

Lipsa constanta de apa, un program public de uzinare a apelor din baraje precum si dialogul inexistent cu autoritatile de reglementare fac, in acest moment, aproape imposibila dezvoltarea pe termen lung a acestor activitati. Si aceasta in comparatie cu Bosnia, Bulgaria, Slovenia sau Muntenegru, unde, un singur rau reprezinta o industrie de milioane de euro. Un exemplu concret il reprezinta raul Soca din Slovenia, unde, activitatile adiacente turismului de aventura au adus orasului Bovec aproximativ 200 milioane de euro.

Din respect pentru clientii nostri, din respect pentru sport, din respect pentru natura, am organizat aceasta conferinta si vom milita si pe viitor pentru rezolvarea problemelor existente in Romania vis-a-vis de practicarea sporturilor nautice.

Din pacate, nu am reusit sa-i convigem pe toti cei directi interesati sa participe. Dar, din fericire au fost multi direct interesati prezenti la acest eveniment. Le multumim!


Si promovarea facuta s-a "rastogolit" in media:
Reportaj ProTV:
http://stirileprotv.ro/stiri/travel/100-de-milioane-de-euro-suma-impresionanta-pe-care-romania-o-pierde-anual-pentru-ca-nu-stim-sa-facem-turism-de-aventura.html
Reportaj Capital:
http://www.capital.ro/turismul-de-aventura-sufera-pentru-ca-lipseste-apa-din-rauri.html
Reportaj Amos News:
http://www.amosnews.ro/turism-si-adrenalina-pe-raurile-din-romania-2014-11-19
Turism Club
http://www.turismclub.ro/component/content/article/140-editorial-sus/978-rafting-pe-raurile-din-romania-un-potenial-turistic-enorm-insuficient-exploatatInapoi

Acasa Activitati Calendar ture Team building Vacante active Cursuri Galerii Articole Contact

© Green adventure
Sitemap