Am lansat programele de vacanțe externe sezon 2024. Înscrie-te acum!

Vertigo Explorations: Experiența Via Ferrata în Canionul Lednitsata, Bulgaria

5.0

Îndrăznește să Explorezi: Via Ferrata în Canionul Lednitsata, Bulgaria!

Descoperă aventura supremă în Bulgaria, cu traseele de via ferrata din canionul Lednitsata! Indiferent de experiență, echipamentele noastre premium și ghizii montani brevetati asigură siguranță maximă. Alegeți o aventură inedită la via ferrata, de la nivel B (ușor) la E (dificil), și transformați fiecare moment într-o amintire de neuitat. Rezervați acum pentru o escapadă plină de adrenalină și peisaje de vis!

Locație

Canionul Lednitsata, Bulgaria

Via Ferrata

Minim 3 trasee, cu clasificare B, C și D

Durată

1 zi

Perioadă

Program momentan inactiv

Grup

Maxim 10 pers

Dificultate

Ușoară, spre medie

299 RON(Program Via Ferrata) / persoană
150 RON(Transport din București) / persoană (serviciu opțional)

Ce include aventura? Vezi detalii în această secțiune.

Ce include aventura

Include

Traseu Via Ferrata

Parcurgere a minim 3 trasee, cu clasificare B, C și D.

Ghizi

Ghizi montani certificați.

Echipamente

Echipament complet de via ferrata: ham alpinism, lonje via ferrata shock absorber, cască protecție, lonjă statică de asigurare.

Echipamente tehnice colective

Semicorzi și echipamente de asigurare.

Trusă de prim ajutor

Echipament tehnic colectiv de prevenție.

Nu include

Transport până la locație

Transportul pana la locul de start se face cu mașina personală, sau, în lipsa acesteia, cu microbuzul Green Adventure, în regim car sharing. Dacă dorești să calătorești cu microbuzul nostru din București, bifează și achită serviciul de transport la înscriere.

Mese și băutură

Mesele și băutura pe toată perioada programului.

Accesul la destinație

Transportul pâna la Canionul Lednitsata, Bulgaria, se poate face cu mașina personală, sau, în lipsa acesteia, cu microbuzul Green Adventure din București, în regim car sharing. Taxa de transport este de 150 Lei/persoană și dacă dorești să incluzi și acest serviciu, te rugăm să bifeazi și să achiți serviciul de transport la înscriere.

Întrebări frecvente

Am nevoie de experiență ca să particip în acest program?

Absolut nu! Programul nostru de via ferrata este deschis pentru toți, indiferent de nivelul de experiență. Cu pasiune pentru aventură și dorința de a explora, vei fi în mâini sigure. Ghizii noștri de la Green Adventure, cu pregătirea și experiența lor vastă, vă vor asigura suportul complet și vă vor ghida pe fiecare pas al călătoriei, garantând că veți termina programul cu un zâmbet larg și amintiri de neuitat.

Despre echipamentele folosite în acest program:

Ne mândrim cu utilizarea exclusivă a echipamentelor tehnice premium de la cei mai renumiți producători internaționali, cum ar fi Petzl din Franța și Climbing Technology din Italia. Aceste echipamente sunt selectate pentru calitatea și fiabilitatea lor excepțională, asigurându-vă siguranța și confortul pe tot parcursul aventurii dumneavoastră pe traseele de via ferrata.

Care este vârsta minimă de participare?

Programul nostru de via ferrata este accesibil pentru participanți de toate vârstele, cu condiția să aibă o greutate de cel puțin 40 kg. Această cerință asigură că toți participanții pot fi echipați corespunzător și pot beneficia în siguranță de experiența plină de adrenalină a via ferrata.

Mi-e frică de înălțime, deci nu vreau traseul de via ferrata!

Este perfect normal să aveți o oarecare reținere față de înălțimi, dar vă asigurăm că experiența noastră este despre depășirea temerilor și descoperirea unei noi laturi a curajului personal. Frica de înălțime și „raul de înălțime” sunt aspecte diferite, iar teama poate fi controlată și gestionată. Cu ajutorul ghizilor noștri experți și a echipamentelor de înaltă calitate, veți fi în siguranță totală și vă încurajăm să acceptați provocarea pentru a trăi o experiență „wow!” care vă va schimba perspectiva.

Este necesar echipament special pentru participare?

Da, pentru a te bucura în siguranță și confort de experiența via ferrata, vei avea nevoie de un echipament tehnic specializat. Norocul tău este că noi, Green Adventure, oferim tot echipamentul tehnic necesar. Acesta include hamuri alpinism, căști de protecție, lonje via ferrata cu shock absorber și sisteme de asigurare. Vei primi, de asemenea, instrucțiuni detaliate pentru utilizarea corectă a echipamentului înainte de a începe activitatea.

Este important să vii pregătit pentru aventura montană: îmbrăcămintea ta ar trebui să fie adecvată activităților montane, oferind mobilitate și confort. Încălțămintea trebuie să fie neapărat cu talpă aderentă – bocanci 3 sezoane cu talpă semi-rigidă sau trekkeri speciali pentru activități montane sunt ideali. Aceștia oferă suportul necesar pentru o cățărare ușoară. De asemenea, recomandăm mănuși speciale de via ferrata sau mănuși de bicicletă pentru protecția palmelor tale.

Cât durează o pacurgerea unui traseu de via ferrata?

În Bulgaria, un traseu standard de via ferrata este parcurs între 30 minute și 2 ore, în funcție de traseu și de ritmul grupului. Programul propus de noi, cu parcurgerea a minim 3 trasee de via ferrata, va dura în total cu aproximație 6 ore, incluzând si mici pauze de relaxare si energizare.

Ce nivel de fitness este necesar pentru a participa?

Recomandăm participanților să aibă un nivel bază de fitness, deoarece via ferrata implică activități fizice precum urcarea și traversarea. Nu este necesară o condiție fizică de atlet, dar ar trebui să te simți confortabil făcând mișcare moderată pentru câteva ore.

Cum sunt gestionate condițiile meteo nefavorabile?

Siguranța este prioritatea noastră principală. În cazul condițiilor meteo nefavorabile, cum ar fi ploaia intensă sau furtunile, programul poate fi amânat sau reprogramat. Vom monitoriza condițiile și vom comunica din timp orice schimbări ale programului.

Hidratare și gustări energetice:
Nu uitați să aduceți recipiente de hidratere și gustări energetice cum ar fi batoanele proteice sau ciocolata pentru a vă menține energia pe parcursul aventurii.

Itinerariu

Aventura la Via Ferrata în Canionul Lednitsata: O Experiență de Neuitat!

Porniți din București la ora 06:00 spre Canionul Lednitsata, o destinație spectaculoasă din Bulgaria, aflată la 290 km distanță. Călătoria noastră va include pauze strategice, asigurând un confort maxim pe parcursul drumului.

La sosire, aventura începe cu o explorare a frumuseților naturale ale zonei, cu o oprire specială la Pestera Dupka. Această grotă mică, dar impresionantă, este renumită pentru acustica sa impecabilă, devenind un loc predilect pentru muzicienii bulgari și nu numai.

Urmează pregătirea pentru senzațiile aventurii noastre: traseele de via ferrata din Canionul Lednitsata. După un instructaj complet oferit de ghizii noștri experimentați, veți începe cu un traseu accesibil, de gradul B. Aceasta este ocazia perfectă pentru a vă familiariza cu tehnicile specifice. Pe măsură ce încrederea crește, aventura se intensifică cu parcurgerea a două trasee suplimentare, de gradele C și D, testându-vă curajul și abilitățile pe verticală.

La finalul experienței, plini de adrenalină și amintiri memorabile, ne vom pregăti de întoarcerea în România. Pe drum, aveți opțiunea de a savura o experiență culinară deosebită la un restaurant local, îmbogățind astfel întreaga experiență cu delicii gastronomice bulgărești.

Alegeți această escapadă pentru a descoperi frumusețea neegalată a Canionului Lednitsata și pentru a trăi emoția vieții pe traseele de via ferrata.

Politica de retur

Acest program oferă condițiile de returnare.
Află condiții

Decizia de anulare a programului aparține doar Organizatorului. Anularea poate să fie cauzată de condiții meteo nefavorabile sau de forță majoră.

Denisa

Via Ferrata

Nov 2023

It was an amazing experience organised by the most professional people. I am a beginner, never did this before and I’m also not so fit, but everything was alright, the guides helped me every time I needed it. I highly recommend it for everyone, it’s an unforgettable experience with beautiful sceneries, fun and friendly atmosphere and a good adrenaline rush for those looking for it.

Ciochina Sash

Great Via feratta experience

Oct 2023

Great team, well organized and while everyone joked and laughed, this didn't apply to safety where everything was taken very seriously.
Looking forward to more adventures with them!

Iana Iomer

Via ferrata

Apr 2023

A wonderful adventure with qualified people who help you and give you advice when needed. I felt good, and the team atmosphere was great , they make you smile every time with great jokes and good vibes. They give you support and help you get more confidence in yourself 🤩🤩🤩

Certificări Green Adventure