Vacante externe sezon 2024 la pret redus. Înscrie-te acum!

Canyoning în Cheile Orății

Canion Uscat, Provocarea de Neuitat

Green Adventure vă propune o #SuperAventură la munte, o adevărată provocare, total diferită de ce ai făcut până acum: un program de canyoning în Cheile Orății. Acest traseu de canyoning o să vă ofere o experiență montană inedită, într-un traseu superb de canion uscat. Deci, dacă nu-ți place apa, canionul Orății este alegerea perfectă pentru tine.

Locație

Cheile Orății, Dâmbovicioara

Canyonig

Rapel 11 cascade, înălțimi de la 2 m până la 30 m

Durată

1 zi

Perioadă

Iunie - Noiembrie

Grup

Maxim 10 pers

Dificultate

Medie

290 RON(adult) / persoană
250 RON(copil) vârstă 7 - 13 ani

Ce include aventura? Vezi detalii în această secțiune.

Ce include aventura

Include

Ghizi

Minim 2 ghizi de canyoning brevetați IcoPro, cu certificate valabile de Prim Ajutor.

Echipamente

Echipament complet pentru fiecare participant: corzi speciale de canyoning, hamuri cu protecție, sisteme de rapel și asigurare în conformitate cu normele IcoPro și UIAA și cască de protecție pentru un plus la partea de siguranță. Oferim pentru fiecare participant saci speciali de canyoning în care vă puteți depozita recipientul de hidratare și gustări energetice.

Trusă de prim ajutor

Echipament tehnic colectiv de prevenție

Album foto digital.

Nu include

Transport până la locație

Transportul pana la locul de start se face cu mașina personală, sau, în lipsa acesteia, cu van-ul Green Adventure, în regim car sharing. Contactează-ne pentru detalii.

Mese și băutură

Mesele și băutura pe toată perioada programului.

Accesul la destinație

Dacă alegi să călătorești cu Van-ul nostru, atunci o să ne întâlnim în parcarea Horoscop, Piața Unirii la ora 06:00. Dacă o să călătorești cu mașina personală, atunci o să ne întâlnim la ora 09:30 în zona Dâmbovicioara (la înscriere, vă trimitem pe email coordonatele locației).

Întrebări frecvente

1. Ce este nevoie să aduci cu tine?

Doar îmbrăcămintea adecvată condițiilor meteo din ziua de program. O să aveți nevoie și de o pereche de ghete (bocanci) cu talpă aderentă și preferabil ciorapi din lână (lâna oferă protecție termică chiar și când se udă). Restul de echipamente aducem noi.

Hidratare și gustări energetice: Vă recomandăm să aveți cu voi o sticlă apă de 2 litri și gustări energetice (batoane proteice sau ciocolată).

2. Care este vârsta minimă de participare?

Acest traseu se potrivește și pentru copii cu vârsta minimă de 7 ani (însoțiți de părinți).

3. O sa fac rapel pe perioada acestui program?

Daaa! O să învățați de la profesioniști tehniciile corecte de rapel și până la finalul programului o să capetați o experiență totală în tehnica de rapel.

Standardul de ghidaj IcoPro (International Canyoning Organization For Professionals) oferă o experiență totală de canyoning, oferind turiștilor Green Adventure autonomie în rapel.

4. Ce este diferit la un program de canyoning marca Green Adventure?

Autonomia! Ghizii noștri brevetați IcoPro (International Canyoning Organization For Professionals) o să vă ofere o experiență autentică de canyoning, oferind turiștilor din program autonomie în sesiunile de rapel. Controlul coborării o să fie la voi și acest lucru o să vă ofere o experiență mult mai plăcută decât metoda de coborâre „salam” (adică situația în care ghizii vă coboară legați în coardă și voi nu faceți nimic).

Pe tot parcursul traseului o să aveți asigurări suplimentare, controlate exclusiv de echipa de ghizi, deci indiferent de reacția voastră o să fiți asigurați și blocați controlat în cazul în care o să comiteți erori în sesiunile de rapel.

5. Avem semnal GSM pe perioada programului de canyoning?

De obicei, programele de canyoning se desfășoară în zone remote și nu avem semnal GSM. Și nu recomandăm să aveți cu voi aparatură electronică care se poate defecta la contactul cu apa.

Deci o să puteți publica pozele făcute la canyoning pe rețelele de social media doar când ajungem în zona „civilizată” și echipa de ghizi va transfera pozele făcute de ei pe perioada programului.

6. Echipamentele tehnice de canyoning sunt diferite de cele folosite în alpinism?

Da! Corzile de canyoning sunt diferite față de cele folosite în alpinism, hamurile de canyoning au o protecție suplimentară de PVC și dispozitivele de rapel sunt speciale de canyoning.

În programele de canyoning marca Green Adventure se folosesc numai echipamente tehnice speciale de canyoning și nu facem niciodată improvizății.

7. De ce un program de canyoning este mai scump decât un program montan?

Pentru că activitatea de canyoning este total diferită față de o drumeție montană sau o experiență de escaladă.

La canyoning se folosesc mult mai multe echipamente speciale, cu prețuri mari de achiziție. Ghizii de canyoning din echipa Green Adventure sunt instruiți în afara țării și au licență internațională IcoPro (International Canyoning Organization For Professionals). Un curs IcoPro costă aproximativ 2000 Euro de persoană și se derulează în străinătate, pe trasee de canyoning tehnice.

Echipamentul individual pentru fiecare turist însumează o valoare de aproximativ 1000 Euro/turist, deci este normal ca un program de canyoning să coste mai mult decât o drumeție montană.

8. Am nevoie de experiență ca să particip în acest program?

Nu! Oricine poate participa atâta timp cât are chef de aventură și distracție.

Ghizii Green Adventure prin pregătirea și experiența lor o să vă ofere tot suportul necesar și vă garantăm că o să terminați acest program cu zâmbetul pe buze.

Itinerariu

Super aventura la canyoning!

O sa incepem acest program cu instructajul si invatarea tehnicii de rapel. Dupa ce ne asiguram ca toti participantii au invatat aceasta tehnica o sa intram in canion, urcand un drum istoric al vechii cetati medievala Oratii.

In aceasta zi o sa parcurgem canionul, rapeland cele 11 cascade cu inaltime care varieaza de la 2 metrii pana la 30 metri. Cursul canionului este fara apa, deci o sa ne bucuram de o aventura si distractie „uscata”.

Acest program este perfect pentru cei care isi doresc o zi plina de aventura si distractie!

Returul plații

Acest program oferă returnarea plății în cazul restricțiilor de călătorie sau a anulării de către organizator. Află condiții

Paul M

Great outdoor experiences

Jun 2023

I went on a couple of trips with Green Adventure, one of them was Canyoning Oratii, kayaking in Tyulenovo and trekking in Ciucas. Each time the experience was great, the guides were very professional and the areas where we went had something special.

Descultu G

Great canyoning adventure

May 2022

If you want a different type of "outdoor" activity then Green Adventure is the right solution for you. Great team with excelent guides and top equipment, they have packages and activities for every level on intensity from "weekend warriors" to more advanced individuals. From weekly kayak tours in a beautiful delta, to white water kayak and rafting, canyoning and mountaineering Green Adventure has the right "Adventure" for you.
Top level of safety and commitment, every participant is closely monitored encouraged and guided based on their level of involvement. Many people you will meet on a Green Adventure trip are at their second or third activity.

Certificări Green Adventure