Am lansat programele de vacanțe externe sezon 2024. Înscrie-te acum!

Experință montană completă: Hiking în Cheile Vârghișului și Aventură la Via Ferrata Șoim Călător

5.0

Aventură și Priveliști de Neuitat în Cheile Vârghișului!

Transformă o zi obișnuită într-o aventură excepțională în Cheile Vârghișului! Indiferent de nivelul tău de experiență, alătură-te nouă pentru o călătorie memorabilă de hiking și via ferrata. Echipat complet cu echipamente premium de via ferrata, vei explora traseul ușor de hiking prin natura pitorească și sălbatica Cheile Vârghișului, urmat de captivantul traseu de via ferrata Șoim Călător. Cu ghizi montani brevetati la dispoziția ta, oferim siguranță și o experiență plină de adrenalină. Această escapadă unică îți va revigora simțurile, conectându-te la frumusețea nealterată a naturii și testându-ți limitele aventurii.

Rezervă acum pentru a-ți asigura locul într-o experiență care te va îmbogăți atât fizic, cât și spiritual în inima Cheile Vârghișului!

Locație

Cheile Vârghișului, jud. Harghita

Hiking și Via Ferrata

Drumeție în pitorescul traseu Cheile Vârghișului și aventură la via ferrata în traseul Șoim Călător (grad B/C)

Durată

1 zi

Perioadă

Program momentan inactiv

Grup

Maxim 10 pers

Dificultate

Ușoară, spre medie

249 RON(Program Via Ferrata) / persoană
120 RON(Transport din București) / persoană (serviciu opțional)

Ce include aventura? Vezi detalii în această secțiune.

Ce include aventura

Include

Traseu Hiking și Via Ferrata

Explorează Cheile Vârghișului printr-o drumeție scenică și trăiește aventura via ferrata pe traseul Șoim Călător (grad B/C) – o experiență unică pentru toate nivelurile de abilitate.

Ghizi

Ghizi montani certificați.

Echipamente

Echipament complet de via ferrata: ham alpinism, lonje via ferrata shock absorber, cască protecție, lonjă statică de asigurare.

Echipamente tehnice colective

Semicorzi și echipamente de asigurare.

Trusă de prim ajutor

Echipament tehnic colectiv de prevenție.

Nu include

Transport până la locație

Transportul până la Cheile Vârghișului se face cu mașina personală, sau, în lipsa acesteia, cu van-ul Green Adventure, în regim car sharing. Contactează-ne pentru detalii.

Mese și băutură

Mesele și băutura pe toată perioada programului.

Accesul la destinație

Transportul pâna la Cheile Vârghișului se poate face cu mașina personală, sau, în lipsa acesteia, cu microbuzul Green Adventure, în regim car sharing. Taxa de transport este de 120 Lei/persoană și dacă dorești să incluzi și acest serviciu, te rugăm să transmiți solicitarea de transport la înscrierea în acest program.

Întrebări frecvente

Am nevoie de experiență ca să particip în acest program?

Absolut nu! Programul nostru de via ferrata este deschis pentru toți, indiferent de nivelul de experiență. Cu pasiune pentru aventură și dorința de a explora, vei fi în mâini sigure. Ghizii noștri de la Green Adventure, cu pregătirea și experiența lor vastă, vă vor asigura suportul complet și vă vor ghida pe fiecare pas al călătoriei, garantând că veți termina programul cu un zâmbet larg și amintiri de neuitat.

Despre echipamentele folosite în acest program:

Ne mândrim cu utilizarea exclusivă a echipamentelor tehnice premium de la cei mai renumiți producători internaționali, cum ar fi Petzl din Franța și Climbing Technology din Italia. Aceste echipamente sunt selectate pentru calitatea și fiabilitatea lor excepțională, asigurându-vă siguranța și confortul pe tot parcursul aventurii dumneavoastră pe traseele de via ferrata.

Care este vârsta minimă de participare?

Programul nostru de via ferrata este accesibil pentru participanți de toate vârstele, cu condiția să aibă o greutate de cel puțin 40 kg. Această cerință asigură că toți participanții pot fi echipați corespunzător și pot beneficia în siguranță de experiența plină de adrenalină a via ferrata.

Mi-e frică de înălțime, deci nu vreau traseul de via ferrata!

Este perfect normal să aveți o oarecare reținere față de înălțimi, dar vă asigurăm că experiența noastră este despre depășirea temerilor și descoperirea unei noi laturi a curajului personal. Frica de înălțime și „raul de înălțime” sunt aspecte diferite, iar teama poate fi controlată și gestionată. Cu ajutorul ghizilor noștri experți și a echipamentelor de înaltă calitate, veți fi în siguranță totală și vă încurajăm să acceptați provocarea pentru a trăi o experiență „wow!” care vă va schimba perspectiva.

Este necesar echipament special pentru participare?

Da, pentru a te bucura în siguranță și confort de experiența via ferrata, vei avea nevoie de un echipament tehnic specializat. Norocul tău este că noi, Green Adventure, oferim tot echipamentul tehnic necesar. Acesta include hamuri alpinism, căști de protecție, lonje via ferrata cu shock absorber și sisteme de asigurare. Vei primi, de asemenea, instrucțiuni detaliate pentru utilizarea corectă a echipamentului înainte de a începe activitatea.

Este important să vii pregătit pentru aventura montană: îmbrăcămintea ta ar trebui să fie adecvată activităților montane, oferind mobilitate și confort. Încălțămintea trebuie să fie neapărat cu talpă aderentă – bocanci 3 sezoane cu talpă semi-rigidă sau trekkeri speciali pentru activități montane sunt ideali. Aceștia oferă suportul necesar pentru o cățărare ușoară. De asemenea, recomandăm mănuși speciale de via ferrata sau mănuși de bicicletă pentru protecția palmelor tale.

Cât durează o pacurgerea unui traseu de via ferrata?

În Romania, un traseu standard de via ferrata este parcurs între 30 minute și 2 ore, în funcție de traseu și de ritmul grupului. Programul propus de noi, cu parcurgerea a traseului Șoim Călător, va dura în total cu aproximație 2 ore, incluzând si mici pauze de relaxare si energizare.

Ce nivel de fitness este necesar pentru a participa?

Recomandăm participanților să aibă un nivel bază de fitness, deoarece via ferrata implică activități fizice precum urcarea și traversarea. Nu este necesară o condiție fizică de atlet, dar ar trebui să te simți confortabil făcând mișcare moderată pentru câteva ore.

Cum sunt gestionate condițiile meteo nefavorabile?

Siguranța este prioritatea noastră principală. În cazul condițiilor meteo nefavorabile, cum ar fi ploaia intensă sau furtunile, programul poate fi amânat sau reprogramat. Vom monitoriza condițiile și vom comunica din timp orice schimbări ale programului.

Hidratare și gustări energetice:
Nu uitați să aduceți recipiente de hidratere și gustări energetice cum ar fi batoanele proteice sau ciocolata pentru a vă menține energia pe parcursul aventurii.

Itinerariu

Aventura Verticală în Cheile Vârghișului: De la Drumeție la Via Ferrata

Începe-ți ziua cu un elan de neuitat, pornind la ora 06:00 AM din București împreună cu echipa noastră de ghizi profesioniști. Alege confortul și comoditatea van-ului nostru pentru o călătorie relaxantă către destinație. Alternativ, dacă preferi să conduci mașina personală, ne întâlnim la ora 10:30 la intrarea în Cheile Vârghișului, acolo unde magia începe să prindă viață.

Pasul tău inițial în această aventură extraordinară constă într-o drumeție fascinantă prin Cheile Vârghișului. Vom parcurge traseul complet al cheilor, explorând grotele și peșterile ascunse în acest decor spectaculos.

După această imersiune în frumusețea naturală, urmează o perioadă bine meritată de odihnă și relaxare, precedată de un instructaj detaliat pentru via ferrata. Sub îndrumarea ghizilor noștri experimentați, vei fi introdus în utilizarea echipamentelor tehnice de ultimă generație. Învățând cum să le folosești în mod corespunzător, te asigurăm că experiența ta va fi sigură, dar și plină de emoție. Odată echipat și pregătit, îți vom ghida pașii către traseul de via ferrata Șoim Călător, gradat B/C, ideal pentru a experimenta emoția și frumusețea verticală a naturii.

La finalul acestei zile pline de aventură, în jurul orei 17:00, ne vom lua rămas bun, încărcați cu adrenalină și amintiri spectaculoase. Te vei întoarce în București până la ora 21:00, pregătit să împărtășești povestea acestei experiențe inegalabile.

Programul nostru este conceput să ofere o experiență memorabilă de via ferrata, indiferent de nivelul tău de experiență. Alătură-te povestii Green Adventure și descoperă adrenalină și descoperiri într-o zi de neuitat în Cheile Vârghișului!

Politica de retur

Acest program oferă condițiile de returnare.
Află condiții

Decizia de anulare a programului aparține doar Organizatorului. Anularea poate să fie cauzată de condiții meteo nefavorabile sau de forță majoră.

Dana L

Via Ferrata

Nov 2023

Everything is amazing! We warmly recommand you!
Passion, patience, professional equipment, exceptional guides, good cheer.
Glamping, rafting, kayaking, via ferrata, canyoning, you are the best! Thank you!

Great experience with via ferrata in Harghita County

Great Via feratta experience

Oct 2023

Great experience. Profesional people. I highly recommend Green Adventure. It was a sensational event in Harghita County with 2 via ferrata trails, hicking, beautiful views and wonderful people.

Ciochina Sash

Great Via feratta experience

Jun 2023

Great team, well organized and while everyone joked and laughed, this didn't apply to safety where everything was taken very seriously.
Looking forward to more adventures with them!

Certificări Green Adventure