Vacante externe sezon 2024 la pret redus. Înscrie-te acum!

Italy Adventure - Dolomites 2024

AVENTURĂ AUTENTICĂ ÎN ITALIA: VIA FERRATA ÎN DOLOMITI CU GRUPURI EXCLUSIVE DE MAXIM 7 PERSOANE

Via ferrata, sau „drumul de fier”, reprezintă o moștenire a Primului Război Mondial, fiind o inovație a armatei italiene. Proiectate inițial pentru a ajuta soldații fără experiență montană să traverseze peisajul stâncos al Dolomitilor, aceste trasee amenajate au devenit astăzi unele dintre cele mai căutate aventuri montane.

În cadrul acestei vacanțe, vă invităm să descoperiți și să parcurgeți diverse trasee de via ferrata, fiecare având grade diferite de dificultate. Cu un accent pe siguranță și autenticitate, ne asigurăm că fiecare aventurier are parte de o experiență de neuitat, oferindu-i astfel oportunitatea să exploreze în grupuri mici și intime de maxim 7 persoane.

Păstrând spiritul Green Adventure, fiecare moment al acestei călătorii este gândit să vă ofere o combinație unică de aventură, bucurie, depășire personală și învățare.

Și pentru că ne aflăm în inima Italiei, aproape de bijuteria arhitectonică numită Veneția, ultima zi va fi dedicată relaxării și explorării istoriei și frumuseții acestui oraș emblematic.

Locație

Italia, Cortina d'Ampezzo

Cazare mixtă

Hotel de 3 stele în Veneția și camping în Cortina d’Ampezzo

Durată

6 nopți

Perioadă

16-22 Iunie 2023

Grup

Maxim 7 pers

Dificultate

Medie

Începând de la 5.500 RON / persoana

Ce include aventura? Vezi detalii în această secțiune.
Avansul tău o să fie acoperit de clauza Returul Plății.

București - Veneția Treviso

La doar 2 ore distanță cu avionul din București spre Veneția Treviso, echipa Green Adventure vă așteaptă la poarta aeroportului. De aici, cu van-ul nostru, călătorim către Cortina d'Ampezzo, unde ne instalăm în camping. Seara, ne bucurăm de o cină delicioasă și stabilim planurile aventurii

Cortina d'Ampezzo

După micul dejun facem instructajul și începem programul de via ferrata cu un traseu ușor de inițiere dar cu peisaje wow.

Aventură în Dolomiți

O nouă zi, un nou program de via ferrata. De data aceasta pe un traseu în care să simțim aventura și cu peisaje spectaculoase. Seara petrecem într-un restaurant local.

Cortina d’Ampezzo - Cinque Torri

O zi de relaxare în superba Cortina D'Ampezzo. Ce spuneți de o plimbare cu bicicletele electrice prin parcul natural? Sau un traseu de hiking in zona Cinque Torri? Sau să vedem un ghețar permanent?

Încă o zi la înălțime

Propunem o zi care să ne ducă pe cele mai înalte culmi pentru senzații de neuitat. Iar seara, o încheiem cu un răsfăț culinar.

Veneția

Relaxare și plimbare, descoperim frumusețile Veneției. Seara ne odihnim într-un hotel din Veneția.

La reverdere Italia!

După micul dejun, ne facem bagajele, dar mai avem timp să ne bucurăm de Veneția pâna la ora de decolare a avionului.

16 - 22 Jun 2024

Dolomiti Explorer: Aventură Autentică în Italia

4 locuri rămase

3 locuri rezervate

5.500 RON / pers

Avans 30%

Ce include aventura

Include

Cazare

Cazare pe toată perioada vacanței. Cazare hotel 3 stele în Veneția și camping în zona Cortina d'Ampezzo. La cerere, cazarea din camping poate să fie upgradată.

Ghizi

Minim 2 ghizi montani licențiați și cu o mare experiență montană.

Echipamente incluse

Echipamentele tehnice complete, deci nu trebuie să vă asumați costuri suplimentare de închiriere.

Transport local

Transfer aeroport tur-retur Veneția – Cortina d’Ampezzo.
Transfer zilnic pentru fiecare program derulat.
Transport echipament campare din/spre România cu van-ul #Green.

Asistență

Asistență pe toată perioada vacanței.

Nu include

Transport până la locație

Biletul internațional de avion București – Veneția – București. Preț aproximativ 100 Euro/persoană, pentru mai multe detalii te rugăm să ne contactezi.

Mese și băutură

Mesele și băutura consumate pe perioada vacanței.

Acces și vizite muzee

Taxa de acces în parcurile naționale și accesul la muzee

Închiriere biciclete

Închiriere biciclete electrice (program opțional).

Asigurarea de călătorie

Vă recomandăm să aveți o asigurare de vacanță care să includă acoperire pentru sporturi de aventură.

Mâncare și cazare

Cazare hotel de 3 stele în Veneția și camping aflat la poalele Dolomiților cu toate condițiile și confortul necesar. Pentru cine nu dorește să stea la cort, locația de cazare oferă și cazare în camere de pensiune.

Accesul la destinație

Biletul internațional de avion București – Veneția – București. Preț aproximativ 100 Euro/persoană, pentru mai multe detalii te rugăm să ne contactezi.

Echipament necesar

Echipament esențial pentru aventura în Dolomiți:

Încălțăminte de calitate: pentru terenurile variate ale Dolomiților optează pentru bocanci cu talpă semi-rigidă sau trekkeri.

Șosete tehnice de trekking: alege șosete subțiri de vară, special concepute pentru drumeții, pentru confort maxim.

Bluze performante: recomandăm bluze de corp din lână merinos sau fleece, pentru a te menține călduros în orice condiții.

Jachetă tehnică: e bine să ai o jachetă impermeabilă, gata să te protejeze de capriciile vremii.

Protecție termică: un polar sau o jachetă cu puf sunt ideale pentru răcoarele dimineților sau serilor în munte.

Mănuși specializate: nu uita de o pereche de mănuși dedicate via ferrata, pentru protecție și aderență superioară.

Pantaloni de trekking: confortabili și flexibili, sunt esențiali pentru mișcarea liberă pe trasee.

Lanternă frontală: uneori aventura nu se oprește la apus. Asigură-te că ai o lanternă de calitate și baterii suplimentare la îndemână.

Protecție solară: o pălărie, șapcă sau buff de soare te va proteja de razele puternice ale soarelui pe crestele Dolomiților.

Întrebări frecvente

🚗 1. Vreau să vin cu mașina personală. E posibil?

Desigur! Pornirea cu mașina spre Dolomiti este o aventură în sine. Dar reține: ești la un drum de aproximatv 1600 km până în pitorescul Cortina d’Ampezzo.

🎒 2. Ce trebuie să am în bagaj?

Echipamentul tău pentru Dolomiti ar trebui să conțină:

 • Bocanci sau trekkeri cu talpă semi-rigidă
 • Șosete tehnice subțiri, ideale pentru trekking de vară
 • Bluze termice din lână merinos sau fleece
 • Jachetă impermeabilă
 • Polar sau jachetă cu puf
 • Mănuși special pentru via ferrata
 • Pantaloni de trekking
 • Lanternă frontală (și nu uita bateriile de rezervă!)
 • Pălărie, șapcă sau buff pentru protecția solară.

👪 3. Se pot alătura și copiii acestei aventuri?

Da, dar din experiență, sugestia noastră este să aibă:

 • Vârsta minimă de 14 ani (și să fie însoțiți de un adult)
 • Greutate minimă de 40 kg
 • Condiție fizică adecvată
 • Câteva aventuri outdoor la activ.

🏕️ 4. Pot închiria echipament de campare de la voi?

Absolut! Pentru detalii, te rugăm să iei legătura cu noi.

🏔️ 5. Am nevoie de experiență montană prealabilă?

Este ideal să ai o experiență montană anterioară și să fi participat la cel puțin un traseu de via ferrata în România.

💪 6. Ce condiția fizică trebuie să am?

Acestă vacanță se concentrează pe activități outdoor. Dacă poți urca 10 etaje fără să te simți epuizat, te vei adapta cu ușurință la această aventură

Itinerariu

ZIUA 1 - AVENTURA ÎN DOLOMITI ÎȚI DESCHIDE PORȚILE

Zbor către Paradis. Pentru a pasi în inima Dolomitilor, cel mai rapid mod este să zbori direct către aeroportul Veneția Treviso. Astfel, aventura ta în montană începe chiar de pe aeroportul Otopeni.

Bun venit în Italia! După ce te înalți în aer pentru un zbor scurt de 2 ore, ghizii noștri te vor aștepta la aeroportul din Veneția. De acolo, te vei îmbarca în van-ul nostru pregătit să te transporte în inima muntelui, direct în pitorescul Cortina d’Ampezzo.

Camping sau pensiune? La sosirea în Cortina d’Ampezzo, vei fi învăluit de frumusețea Dolomitilor și te vei caza într-un camping de vis. Aici, sub cerul instelat al muntelui, vei avea parte de toate facilitățile necesare pentru a te simți ca acasă. Dacă campingul în aer liber nu este pe gustul tău, nu-ți face griji! Locația noastră oferă și camere de pensiune, pregătite să te primească cu căldură și tradiție.

Gusturile Italiei. După ce te așezi și te familiarizezi cu locul, e timpul să te bucuri de primul tău espresso italian, să te lași delectat de cucina italiană autentică și să simți aromele locale. Seara, ne reunim în jurul unei cine delicioase, unde punem bazele planului nostru pentru zilele pline de aventură care urmează.

ZIUA 2 - PRIMII PAȘI PE TRASEELE DOLOMITILOR

Început energic: Dimineața ne întâmpină cu arome de cafea și un mic dejun italian delicios, pregătindu-ne pentru ziua plină de aventuri care urmează.

Ghidaj profesionist: Sub atenta îndrumare a ghizilor noștri pasionați de la #Green, ne pregătim să abordăm fascinantele trasee de via ferrata din Dolomiti. Instruirea completă oferită de aceștia ne asigură că suntem pregătiți cu toate informațiile și competențele necesare.

În inima naturii: Având în vedere că este prima noastră zi activă, ne orientăm către un traseu mai accesibil, perfect pentru acomodare și adaptare. Dar nu lăsa dificultatea redusă să te înșele – priveliștile sunt de-a dreptul uluitoare, adevărate tablouri ale naturii!

Beneficiul unui grup restrâns: Avantajul nostru? Avem un grup mic de maxim 7 aventurieri! Aceasta ne permite o dinamică rapidă și adaptabilă, iar dacă vremea și energia ne sunt aliați, avem șansa să explorăm un al doilea traseu.

Notă: E bine să știi că traseele de via ferrata din Dolomiti sunt mai lungi și solicitante comparativ cu cele din România.

Cucina italiană la înălțime: După o zi plină de adrenalină, ce poate fi mai bun decât o cină autentică într-un restaurant local? Ne răsfățăm cu delicatese italiene, încheind ziua într-un mod delicios.

ZIUA 3 - EXPLORĂM ÎNALȚIMILE DOLOMITILOR

Provocări noi: După încălzirea de ieri, suntem pregătiți să ridicăm miza! Astăzi, ne aventurăm pe un traseu de via ferrata în Dolomiti care ne va oferi un cocktail de adrenalină, efort și frumusețe naturală. Vom simți pulsul aventurii în fiecare pas.

Siguranță și experiență: Nu doar peisajul este special, ci și atenția pe care o primiți. Pentru grupul nostru compact de 7 persoane, punem la dispoziție minim doi ghizi experimentați. Indiferent de dificultățile traseului, veți simți siguranța și sprijinul oferite de experții noștri.

Dolomiti în toată splendoarea: Ca și ieri, suntem înconjurați de cadre pitorești care vă vor taia respirația. Aceste vârfuri impresionante și peisajele panoramice sunt nestematele ascunse ale Italiei.

Experiență culinară la superlativ: Seara, ne răsfățăm cu mâncăruri italiene autentice într-un ambient local. Vă invităm să descoperiți aromele, texturile și tradițiile bucătăriei italiene, completând astfel o zi de neuitat.

ZIUA 4 - RESPIRĂM FRUMUSEȚEA DOLOMITILOR

După două zile de ascensiune pe impunătorii pereți stâncoși ai Dolomiților, astăzi ne îndreptăm atenția către alte comori ale regiunii Cortina d’Ampezzo. Este ziua în care ritmul se relaxează, dar descoperirile continuă.

Ciclism în inima naturii: Explorați frumusețea naturală a Dolomiti pedalând pe biciclete electrice prin parcul natural. Este modul perfect de a simți pulsul acestei regiuni!

Misterele Cinque Torri: Pasionații de hiking pot alege un traseu prin iconicul Cinque Torri, unde fiecare colț de munte ascunde o poveste.

Marmolada – icoana Dolomiti: Pentru cei care visează la măreția ghețarilor, Marmolada, cel mai mare ghețar din Dolomiti, așteaptă să fie descoperit.

Descoperiri culturale: Și nu în ultimul rând, cultura și istoria zonei sunt la doar un pas. Fie că optați pentru inspiratorul Muzeul Messner Mountain View sau pentru spectaculoasele Cascate di Fanes, opțiunile sunt multiple.

Astăzi, vă ghidăm prin nenumăratele opțiuni, oferindu-vă un amestec de relaxare și aventură, în inima munților Dolomiti.

ZIUA 5 - ASCENSIUNEA SPRE SENZAȚII ÎNALTE ÎN DOLOMITI

Reînvigorați și încrezători, ne pregătim pentru o nouă escaladare în Dolomiti. Pentru ziua de astăzi alegem un traseu selectat cu atenție pentru a potența spiritul aventuros, oferindu-ne exact ceea ce am căutat: vârfuri inaccesibile, panorame uluitoare și satisfacția unei ascensiuni bine executate.

Munții nu sunt singurii protagoniști. Deschideți bine ochii, pentru că pe aceste trasee putem avea întâlniri neașteptate cu ibecșii – veritabile embleme ale regiunii.

Ziua noastră se va încheia triumfător, cu reflecția unei ascensiuni memorabile în ochii noștri. Și cum poți încheia mai bine o astfel de zi decât savurând specialități locale pe o terasă pitorească în inima Dolomitilor?

ZIUA 6 - EXPLORĂM MISTERUL ȘI ELEGANȚA VENEȚIEI

Astăzi ne așteaptă o experiență cu totul și cu totul deosebită: o incursiune în inima istorică și culturală a Europei, Veneția. Plecăm din baza noastră montană dimineața, cu van-ul #Green, și după un parcurs de aproximativ două ore, ne aflăm pe meleagurile unui oraș plutitor, unde istoria și arhitectura se unesc într-un dans senzațional.

De îndată ce ne așezăm bagajele la hotel, orașul se deschide în fața noastră asemenea unui labirint acvatic de canale, poduri și piețe. Fiecare colț de stradă, fiecare piață ascunsă și fiecare canal ne oferă o poveste, o legendă sau pur și simplu o frumusețe care ne taie răsuflarea.

Pe măsură ce soarele coboară pe orizont, străzile se luminează și magia Veneției se intensifică. După o zi plină de explorare și descoperiri, ne retragem în intimitatea hotelului nostru din Veneția, pregătindu-ne pentru o noua zi.

ZIUA 7 - ULTIMELE MOMENTE ÎN ITALIA

Începem ziua cu un mic dejun delicios, pregătindu-ne pentru ultimele ore în Italia. Bagajele sunt gata, însă orașul serenadelor ne mai reține puțin, oferindu-ne ultimele sale farmece.

Până la momentul decolării, Veneția încă ne are încă în mrejele sale. Plimbările pe canale, zgomotul apei și imaginea clădirilor vechi ne însoțesc în ultimele momente petrecute aici.

La ora potrivită, ne pregătim de plecare, cu amintiri proaspete și cu sentimentul că am trăit ceva unic. Pas cu pas, ne îndreptăm spre aeroport, lăsând în urmă frumusețea Veneției.

Când avionul se ridică în aer, putem privi orașul de la înălțime, marcând încheierea unei călătorii memorabile. Revenim acasă cu inimile pline de bucurie și bagajul personal plin de amintiri.

Plusul Green Adventure

Bun venit în lumea aventurii autentice oferită de Green Adventure! Suntem o companie dedicată călătoriilor transformaționale, și ne-am asumat misiunea de a vă ghida printr-un proces de dezvoltare personală, oferindu-vă experiențe care vor rămâne în memoria voastră pentru totdeauna.

Prin programele noastre, vă oferim mai mult decât o vacanță obișnuită. Avem o echipă de ghizi experimentați și pasionați, care nu sunt doar însoțitori în călătorie, ci și coach specializați. Acești ghizi vă vor însoți în fiecare etapă a călătoriei voastre, oferindu-vă suport și îndrumare personalizată.

Fiecare program Green Adventure este conceput cu atenție și dedicare. Nu doar că veți explora locuri incredibile și veți participa la activități pline de adrenalină, dar veți avea oportunitatea de a vă descoperi și de a vă dezvolta abilități noi. Vom învăța împreună tehnici de outdoor și supraviețuire, vom explora activități în aer liber, dar și cultura și tradițiile locale.

Valorile noastre fundamentale sunt siguranța, creșterea personală și autenticitatea. Vrem să vă ajutăm să depășiți limitele personale, să vă dezvoltați încrederea în sine și să vă descoperiți potențialul. Fiecare provocare pe care o întâmpinați în timpul aventurii voastre va fi o oportunitate de creștere și de depășire a propriilor bariere.

Călătoriile noastre sunt concepute pentru a vă oferi o perspectivă mai profundă asupra destinațiilor pe care le vizităm. Vom interacționa cu localnicii, vom învăța despre tradițiile și obiceiurile lor și vom susține comunitățile locale în mod responsabil.

Vă asigurăm că experiența Green Adventure nu se oprește la durata călătoriei. Vă încurajăm să aplicați ceea ce ați învățat și experimentat în viața voastră de zi cu zi și să continuați să vă dezvoltați abilitățile și mentalitatea dobândite. Veți deveni mai rezilienți și veți aborda noi provocări și oportunități cu îndrăzneală și încredere.

Alăturați-vă nouă în această călătorie a autodescoperirii și dezvoltării personale. Green Adventure vă așteaptă cu brațele deschise pentru a vă ghida într-o experiență de neuitat!

Returul plații

Această vacanță oferă returnarea plății în cazul restricțiilor de călătorie sau indisponibilitatea de a călători din motive personale de sănătate. Află condiții

Simona N

Adrenaline, verticality, via ferrata, Dolomites

Jun 2023

In the last week I had a super Green Adventure experience, via #ferrata in #Dolomiti. It is an active holiday that I recommend to all those who want a bit of adrenaline on the mountain, even if you do not have experience in via ferratas.

I discovered Green Adventure, Catalin Campeanu & his team, two years ago when I went to Samothraki for another amazing canyoning experience.

The best thing I like about them is that they always have new, suitable equipment, they have vast experience and a lot of patience even with those who have never done similar activities. And most importantly, unlike other companies, they have a small number of participants and a large number of guides, which makes you feel safe, confident to test anything. In addition, they always gather around them great customers with whom we end up feeling very good.

Dana L

Via Ferrata, kayaking

Nov 2022

Everything is amazing!
We warmly recommand you!
Passion, patience, professional equipment, exceptional guides, good cheer.
Glamping, rafting, kayaking, via Ferrata, canyoning, you are the best! Thank you!

Mihaela

Great adventures

Mar 2022

You can experiment a large variety of advendures that can make you overcome your limits or indulge yourself with pleasure. Some of those are designed to discover new places and new culture or to discover your inner self. Others can help you find yourself or even get lost.
An always smiling, well prepared team will always find solutions to any problems one might have. Feel free to experiment anything you want, knowing they will keep you safe. Every single adventure enriches your life by gathering memories, laughter and new friends.
I totally recommend!

Certificări Green Adventure