Turkey Adventure - 24 septembrie - 1 octombrie. Înscrie-te acum!

Halkidiki din caiac

5.0

Descoperă comorile ascunse ale Halkidiki

Te invităm să descoperi Halkidiki – Sithonia, Athos și insula Ammouliani din Grecia, în cel mai „chill” program de aventură în caiace marca Green Adventure! Cum putem să descriem pe scurt acest program? Relaxare, natură, plaje, apă cristalină, apus de soare, baie în mare, aventură, descoperire, frumos, sport… Clar, acest program este gândit pentru cei îndrăgostiți de Grecia și își doresc o experiență marca Green Adventure.

Locație

Grecia

Cazare

Camping Lacara și Ouranoupoli

Durată

6 nopți

Perioadă

3-9 Septembrie 2023

Grup

Maxim 15 pers

Dificultate

Ușoară

Începând de la 2.250 RON / persoană

Ce include aventura? Vezi detalii în această secțiune.
Avansul tău o să fie acoperit de clauza Returul Plății.

Plaja Lacara Camping

Prima ieșire cu caiacele pe mare la apus, plus cină grecească sub lumina lunii.

Plaje pustii din sudul peninsulei

Program de caiace, plaje sălbatice, snorkeling și relaxare. După cină, socializare și dans.

Blue Lagoon, plaja Diaporos

Explorarea apelor de smarald din caiac, plaje sălbatice, relaxare, snorkeling și un apus superb.

Brațul Athos, Ouranoupoli, Camping & Bungalows

Explorăm o altă parte a peninsulei Halkidiki, brațul Athos. Schimbăm campingul și vizităm stațiunea Ouranoupoli.

Insula Ammouliani

Traversarea în caiace către insula Ammouliani. Prânz la o tavernă grecească din port și urmează o noapte sub cerul liber plin de stele. Cină la foc de tabără.

Insula Drenia

Explorăm din caiace plaje pustii, înotăm, facem snorkeling. Prânz la o mică tavernă și o cină festivă.

Ce include aventura

Include

Ghizi

Ghizi de caiac cu licență British Union Sea Kayak (acest aspect este foarte important pentru siguranța grupului și calitatea serviciilor prestate în acest program!).

Echipament caiac

Echipament sportiv complet: caiace sit-in premium, marcă P&H Custom Sea Kayaks, Aquarius și Prijon, veste de salvare ergonomice și padele.

Cursuri

Cursurile de eskimo roll în cea mai cristalină și caldă apă sunt din partea casei.

Organizare

Logistica și organizare program.

Nu include

Transport până la locație

Transportul tur-retur România – Grecia se va face cu mașini personale. Dar dacă nu ai mijloc de transport personal, poți călători cu van-ul Green Adventure în regim de car sharing. Pentru mai multe detalii, te rugăm să ne contactezi.

Cazare

Taxa de campare din campingurile Lacara și Ouranoupoli.

Mese și băutură

Mesele și băutura pe toată perioada programului.

Asigurarea de călătorie

Vă recomandăm să aveți o asigurare de vacanță care să includă acoperire pentru sporturi de aventură.

Mâncare și cazare

Cazarea pe toată perioada vacanței se va face în campingurile Lacara Camping și Ouranoupoli Camping & Bungalows. Mesele și băuturile nu sunt incluse, dar vom ajunge în locații speciale, necunoscute de turiști unde te vei putea delecta cu delicatese autentice grecești, alese în funcție de preferințele tale.

Accesul la destinație

Transportul tur-retur România – Grecia se va face cu mașini personale. Dar dacă nu ai mijloc de transport personal, poți călători cu van-ul Green Adventure în regim de car sharing. Pentru mai multe detalii, te rugăm să ne contactezi.

Echipament necesar

Bagajul personal trebuie să includă îmbrăcăminte de vacanță în Grecia, protecție solară, pălărie (șapcă), încălțăminte specială de apă și multă voie bună.

Pentru noaptea petrecută sub cerul liber, trebuie să aveți un sac de dormit și o izopren sau saltea gonflabilă de mici dimensiuni.

Întrebări frecvente

1. Este necesară experiența anterioară pentru a participa în această vacanță?

Nu, nu este necesară nicio experiență anterioară. Ghizii noștri profesioniști și echipamentele premium vor asigura o experiență sigură și plăcută.

2. Ce trebuie să aduc cu mine?

Bagajul personal trebuie să includă îmbrăcăminte de vacanță în Grecia, protecție solară, pălărie (șapcă), încălțăminte specială de apă și multă voie bună.

Pentru noaptea petrecută sub cerul liber, trebuie să aveți un sac de dormit și o izopren sau saltea gonflabilă de mici dimensiuni.

3. Care este vârsta minimă pentru participare?

5-6 ani, depinde de abilitățile copilului! Dar copilul trebuie să fie însoțit de un adult, să aibă o condiție fizică bună și să fie obișnuit cu activitățile sportive.

Dar trebuie să luați în calcul că pentru familiile cu copii o să oferim caiace de 2 persoane, deci părintele trebuie să aibă forța și energia să susțină călătoria prin forțe proprii.

4. Ce condiție fizică este necesară?

Pentru a te bucura de această vacanță, ai nevoie de o condiție fizică care să îți permită să susții sesiuni de mișcare medii și chef de distracție și aventură.

5. Informații cazare în campinguri?

În prima parte a vacanței, locația aleasă de campare este Lacara Camping. Aici găsiți informații legate de preț și condiții oferite: https://www.lacaracamping.gr/en/ 

În a doua parte a vacanței, locația aleasă de campare este Ouranoupoli Camping & Bungalows. Aici găsiți informații legate de preț și condiții oferite: https://www.camping-ouranoupoli.gr/book-your-dreamed-holidays

Itinerariu

Ziua 1 - BINE TE-AM GASIT GRECIA!

Plecam de dimineață din București și de după-amiaza suntem ajunși în Vourvourou. Aici ne montăm corturile pe plajă în Lacara Camping. După ce ne instalăm, facem prima ieșire pe marea de cristal în caiace și ne bucurăm de peisajele de vis oferite de imaginea apusului “înecat” în mare.

Seara servim împreună o cină grecească sub lumina lunii și a cerului plin de stele și vorbim de planurile mari pentru această vacanță.

ZIUA 2 - VIZITĂM PLAJE PUSTII ȘI SĂLBATICE

După micul dejun și cafeaua grecească, lansăm caiacele la apă și începem vâslitul spre sudul peninsulei. O să rămânem surprinși de aspectul de cristal al apei și de peisajele oferite de țărmul stâncos și împădurit.

Exact când soarele devine arzător, o să ajungem la o plajă sălbatică, unde debarcăm și ne dedicăm snorkeling-ului, distracției și relaxării la umbră.

Pentru cei care vor să învețe tehnica de eskimo roll, instructorii #Green sunt la datorie.

După ce petrecem suficient timp pentru a simți spiritul de vacanță și relaxare, este timpul să ne întoarcem la „bază”. Pornim din nou în caiace, dar de data aceasta ghizii o să vă îndemne la tot felul de jocuri nautice și special pentru curajoși, o să avem și un loc special de sărituri în apă!

După ce servim cină, ne pregătim de party! În incinta campingului nostru se află un băruleț pe plajă, locul în care putem să servim cocktail-uri și să dansăm până noaptea târziu.

Și cum de la un party pe plajă nu poate să lipsească și baia în mare, noi încurajăm această „tradiție”.

ZIUA 3 - ASTĂZI NAUFRAGIEM ÎN BLUE LAGOON

Noi nu știm până la ce oră ați petrecut noaptea trecută, dar este timpul să ne trezim. Și credem că o cafea o să vă ajute în această dimineață. După micul dejun, pregătim caiacele, împachetăm echipamentele de plajă și ne pregătim pentru o zi minunată și plină. Astăzi vizităm Blue Lagoon, adică un loc cu adevărat special. Vom explora plaje sălbatice cu ape de smarald atât de clare încât nu-ți poți crede ochilor. Ne vom vedea umbrele caiacelor pe fundul mării și vom imortaliza peisaje de vis.

În drumul nostru o să facem o primă oprire la o plajă frumoasă, loc unde o să putem să savurăm o bere rece. Dar vă rugăm să fie doar una.

După această binemeritată pauză, ne continuăm vâslitul și ne bucurăm de peisajele superbe din traseul nostru.

Și gata, am ajuns! Plaja insulei Diaporos din Blue Lagoon o să ne întâmpine și să ne farmece cu frumusețea ei. Aici este locul perfect pentru a face acea poză de Insta și tot aici o să petrecem câteva ore bune, relaxându-ne, făcând snorkeling și exersând tehnica de eskimo roll.

După ce ne săturăm de plajă, baie și leneveală, este timpul să pornim înapoi spre „casă”. Lansăm caiacele la apă și este posibil să avem și niște valuri năzdrăvane în drumul nostru.

Seara ne vom bucura de încă un apus superb și după atâta mișcare și distracție, o să vrem să mergem la culcare devreme. Mâine este o nouă zi și o nouă destinație.

ZIUA 4 - AVENTURA CONTINUĂ PE BRAȚUL ATHOS

Ne trezim, mic dejun si impachetam bagajele. Gata, plecam sa descoperim o alta parte a peninsulei Halkidiki – bratul Athos! La pranz ajungem la Ouranoupoli Camping & Bungalows, montam corturile si servim pranzul. Dupa o binemeritata siesta, va invitam sa vizitam statiunea Ouranoupoli.

Seara o să ne-o petrecem pe plajă, relaxându-ne și făcând planuri pentru expediția din ziua următoare.

ZIUA 5 - EXPEDIȚIE PE INSULA AMMOULIANI

Sunteți gata să vă simțiți ca Robinson Crusoe? Este ziua în care părăsim continentul și vâslim către insula Ammouliani. Încărcăm în caiace tot echipamentul de expediție și ne pregătim de plaje pustii și de a dormi sub milioane de stele!

Plecam din zona Ouranoupoli și facem traversarea în caiace către insula Ammouliani. O să rămâneți surprinși de imaginea de cristal a apei!

O să vâslim până ajungem pe țărmul insulei Ammouliani și acolo o debarcăm pe o plajă pentru o primă pauză de relaxare și odihnă.

După această pauză, plecăm mai departe pe apa de cristal și profităm de orice ocazie ca să ne „jucăm” în apă.

Prânzul o să-l servim la o cochetă tavernă din micul orașel-port Ammouliani și după o mică perioadă de siestă, plecăm mai departe în caiace.

Înconjurăm insula și ne lăsăm vrăjiți de imaginile întâlnite în traseul nostru!

De după-amiază ajungem la o mică plajă pustie. Aici debarcăm și ne pregătim tabăra de expediție.

După ce ne-am pregătit tabăra, suntem gata de o noapte superbă alături de oameni minunați. O să urmeze experiența unei nopți petrecute sub cerul liber, plin de stele.

Cina o pregătim la foc de tabără și toată seara o să fim “rupți” de civilizație. Doar noi și gândurile noastre de fericire.

ZIUA 6 - EXPEDIȚIA CONTINUĂ

Ne trezim, facem o baie în apa caldă a mării, luăm micul dejun și strângem tabăra. Suntem gata de o nouă zi și de noi emoții și bucurii pe apă.

Continuăm să înconjurăm insula Ammouliani și să fim fermecați de peisajele întâlnite în această călătorie nautică.

Pe drum o să întâlnim tot felul de formațiuni stâncoase, locuri perfecte de sărit în apă și de făcut poze superbe!

La un moment dat, ajungem la un grup de mici insule pustii cu plaje superbe și apă de cristal.

Petrecem o după-masă relaxantă pe plajele insulei Drenia, înotăm, facem snorkeling și explorăm ca niște adevărați Robinson Crusoe. Pentru doritori, oferim cursuri de eskimo roll în cea mai cristalină apă posibilă.

Prânzul îl servim la o mică tavernă „pierdută” pe aceste insule sălbatice. Seara ne întoarcem pe continent și ne reocupăm locurile în campingul nostru din Ouranoupoli. În această seară o să simțim nevoia de a avea o cină festină. Până la urmă, este ultima seară petrecută în această vacanță și merităm un răsfăț!

ZIUA 7 - LA REVEDERE, HALKIDIKI!

Ne trezim de dimineață, împachetăm bagajele, ne îmbrățișăm și plecăm înapoi spre țară. Vacanța s-a terminat, dar trăirile o să rămână vii încă multă vreme!

Aceasta este propunerea noastră pentru o vacanță diferită față de cum sunteți obișnuiți și vă promitem că o să vă întoarceți acasă cu mirosul mării și amintiri legănate de valuri albastre.

Returul plații

Această vacanță oferă returnarea plății în cazul restricțiilor de călătorie sau indisponibilitatea de a călători din motive personale de sănătate. Află condiții

Plata în rate fără dobândă

Green Adventure oferă plata în 5 rate fără dobândă cu cardurile de cumpărături ale Credit Europe Bank, Garanti Bank, Banca Transilvania, Alpha Bank și BRD Finance. Află detalii

Mihaela B.

A fost absolut super!

Sep 2022

A fost absolut super, organizare, traseu, grup, locurile vizitate și campingurile, echipamentele. Ghizii au fost foarte drăguți, răbdători și grijulii cu noi, ne-au îndeplinit toate dorințele, explicații și indicații foarte bune. Am în plan să repet și anul viitor această tură, sper în companie la fel de minunată.

Stefan Z

Kayak white water course

Nov 2018

Kayac course - super experience, super professionalism. First time on the river with kayac, with greenadventure. Result? I discover a new passion. I recomand. It deserve. An adventure for 10+.

Ioana Giurgiu

Amazing kayaking experience in Halkidiki

Sep 2019

I had little experience kayaking but felt safe and thoroughly enjoyed the feeling of paddling in open water as well as the unique perspective on the coast. Our guides George, Tudor and Luca were fun, friendly and professional.

The schedule was well thought out and balanced. We had plenty of time to rest, explore local restaurants and enjoy lounging on the beach during the hotter parts of the day. The rest of the time we paddled towards some incredibly beautiful locations. I most enjoyed wild camping on a remote beach on Ammoulliani Island.

Overall, a trip I would gladly repeat and warmly recommend to anyone interested in a different way of experiencing Halkidiki.

Certificări Green Adventure