Turkey Adventure - 24 septembrie - 1 octombrie. Înscrie-te acum!

Jordan Adventure

Descoperă Iordania: Autenticitate și Aventură

Green Adventure în Iordania este o aventură unică, concepută pentru cei care caută o experiență autentică și intensă, unde vei trăi și vei descoperi spiritul și frumusețea acestei țări exotice, alături de o echipă de ghizi profesioniști, într-un mod total diferit față de abordarea comercială a turismului.

Locație

Iordania

Cazare

Hotel, tabără de beduini în deșert, experiență beduină autentică de dormit sub cerul liber în deșert

Durată

7 nopți

Perioadă

Octombrie - Noiembrie

Grup

Maxim 9 pers

Dificultate

Ușoară

Începând de la 6.250 RON / persoană

Ce include aventura? Vezi detalii în această secțiune.
Avansul tău o să fie acoperit de clauza Returul Plății.

Marea Moartă

Plajă și baie în Marea Moartă, cel mai jos loc de pe Pământ, -430 m altitudine.

Deșerul Wadi Rum

Experiența autentică în deșertul Wadi Rum, 4x4, hiking și călărit dromaderi, o noapte petrecută într-o tabără de beduini și doua sub cerul liber.

Petra

Turul Petra cu o abordare diferită și savuroasă, cu poteci ascunse și perspective panoramice.

Stațiunea Aquaba

Înot și relaxare pe plajele de la Marea Roșie din Aqaba.

Jerash

Vizita la ruinele romane din Jerash și cina în Amman, oraș cosmopolit și plin de viață.

Amman

Vizitare, istorie, vibrație și răsfăț culinar.

08 - 15 Oct 2023

Jordan Adventure

0 locuri rămase

9 locuri rezervate

6.250 RON / pers

Avans 30%

05 Nov - 12 Oct 2023

Jordan Adventure

0 locuri rămase

9 locuri rezervate

6.250 RON / pers

Avans 30%

Ce include aventura

Include

Ghizi

Ghizi beduini autentici pentru întreg programul de trekking din Wadi Rum
Ghid însoțitor din echipa Green Adventure, foarte bun cunoscător al obiceiurilor, istoriei și tradițiilor din Iordania.

Biletele de avion

București – Amman și retur, taxe de aeroport, bagaj de mână (10kg) și doua bagaje de cală (20 kg/bagaj) incluse pentru tot grupul.

Transfer

Pentru toate zilele de program și transport 4x4 în deșertul Wadi Rum.

Dromaderi

În programul din Wadi Rum din ziua 4.

Cazare

3 nopți de cazare în hotel de 3 stele și 3 nopți de cazare camping deșert Wadi Rum.

Mâncare

Cina din ziua 2, mic dejun, prânz și cină din zilele 3 și 4, mic dejunul din ziua 5.

Echipament

Cu excepția sacului de dormit, îți oferim tot echipamentul de care ai nevoie de la saltelele de dormit până la vesela de camping.

Nu include

Combustibil pentru mașinile închiriate

Aproximativ 35 Euro/persoană pentru întreg programul.

Alte mese

În afara celor oferite în prețul de program.

Băuturi alcoolice

Se comandă după nevoile și preferințele personale.

Jordan Pass

Taxă achitată în avans, care include taxa de viză și intrările la obiectivele turistice menționate în program (99 USD / persoană).

Taxa vizitare Marea Moartă

25 Jod / persoană, include accesul la piscine, tratament cu nămol și masa de prânz.

Asigurarea de călătorie

Vă recomandăm să aveți o asigurare de vacanță care să includă acoperire pentru sporturi de aventură.

Mâncare și cazare

CAZARE

Ziua 1: Cazare într-un hotel de 3 stele în Amman.

Ziua 2: Cazare tabăra turistică de beduini în Wadi Rum.

Zilele 3 și 4: Dormit sub cerul liber în desertul Wadi Rum, în cadrul programului de explorare și aventură.

Zilele 5 și 6: Cazare într-un hotel/pensiune de 3 stele în Petra.

Ziua 7: Cazare într-un hotel de 3 stele în Amman.

Cazarea va fi în camere duble în Amman și Petra și în camere cu 2, 3 sau 4 locuri în tabăra de beduini din deșertul Wadi Rum.

MÂNCARE

Următoarele mese sunt incluse în prețul programului:

  • Cina în ziua 2
  • Micul dejun, prânzul și cina în zilele 3 și 4
  • Micul dejun în ziua 5

Aceste mese sunt asigurate pentru a vă oferi o experiență completă și confortabilă în timpul călătoriei.

Accesul la destinație

Avion București – Amman, prețul biletelor este inclus în costul aventurii.

Echipament necesar

Doar un sac de dormit. Recomandăm ca acest sac să aibă gradul de confort „zero grade” și vă garantăm că o să vă ofere tot confortul necesar!

Saltelele de dormit, vesela de camping… etc, o să fie furnizate de noi.

Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

1. Condiție fizică recomandată?

Ai nevoie de o condiție fizică care să-ți permită să te simți confortabil la drumeții cu o durată medie de 6 ore pe teren normal. Nu ai nevoie pentru acest program de o experiență tehnică montană.

2. O să dormim sub cerul liber în desert? Nu este periculos?

Da, o să dormim sub cerul liber timp de 2 nopți în desertul Wadi Rum. Și această experiență nu este periculoasă deloc.

3. Șerpi, insecte veninoase în desert?

Da, ele există! Dar perioadele alese de Green Adventure pentru organizarea acestor vacanțe sunt considerate perioade „reci”, deci șerpii și insectele o să fie în hibernare. Deci, din fericire, nu o să avem întâlniri de „gradul zero”.

4. O să fie frig noaptea în desert?

Absolut deloc! „Minima” pe timpul nopții se va situa la aproximativ 15 grade.

5. De ce tip de echipamente de camping am nevoie să am?

Doar un sac de dormit. Recomandăm ca acest sac să aibă gradul de confort „zero grade” și vă garantăm că o să vă ofere tot confortul necesar! Saltelele de dormit, vesela de camping… etc, o să fie furnizate de noi.

6. O să fiu privat de confort în nopțile petrecute în desert?

Da și nu. Depinde cum privești această experiență. În fiecare noapte o să vă oferim saltele reale de dormit (nu izopren sau gonflabile), o să avem foc de tabără și partenerii noștri beduini o să ne gătească adevărate răsfățuri culinare. Climatul în desert este unul uscat și dacă o să aveți o îmbrăcăminte adecvată (recomandăm tricourile și lenjeria intimă din merinos) nu o să fiți afectați de neplăcerile generate de lipsa unui duș. Noi o să vă oferim toate sfaturile necesare și o să vă îndrumăm pentru o pregătire perfectă a acestei expediții.

7. Bagajul de mână o să fie suficient pentru toate lucrurile necesare în această călătorie?

Cu siguranță da! Dacă ne ascultați sfaturile organizatorice oferite înainte de plecare, o să vedeți că o să vă organizați bagajul astfel încât un rucsac de maxim 25-30 l este suficient. Sacii de dormit și încălțămintea de trekking se vor depozita în bagajele de cală oferite de către noi la comun.

8. Iordania este o țară cu potențial pericol pentru turiști?

Absolut deloc! Iordania este o țară a cărei economie se bazează 100% pe turism și din această cauză totul este ținut sub un control absolut. În plus, iordanienii sunt un popor foarte vesel și ospitalieri.

Itinerariu

Ziua 1 - Amma

Aterizăm în Amman și închiriem mașinile pentru a descoperi istoria și peisajele uimitoare ale Iordanului. Ne cazăm în Amman și ne bucurăm de viața de noapte cosmopolită, cu restaurante, baruri și locuri de relaxare și shopping.

Amman, denumit în antichitate „Philadelphia”, a fost construit la fel ca și Roma pe șapte coline. Cu o populație de peste 4 milioane de locuitori, este pe departe cel mai mare oraș din aceasta zonă.

Să vă spunem că știm deja unde servim cina și desertul? Pentru cină vă propunem un restaurant cu renume și apreciat de localnici pentru servirea de meniuri bazate pe humus, foule mudammas (o specialitate cu fasole), falafel, salata de tahini … toate învelite într-o pita super gustoasă. Și pentru desert o să vă ducem la Habibah să serviți o prăjitură locală renumită – knafeh. Adică o plăcintă delicioasă din cataif și branza de capră.

Și dacă încă mai puteți și mai vreți să vă bucurați de viața de noapte din Amman (orașul ăsta nu doarme niciodată), o să batem încet la pas straduțele cu iz oriental cosmopolit.

Ziua 2 - Marea Moartă

În această zi o să ajungem la cel mai jos loc de pe Pământ: altitudine de minus 430 metri! Odată ajunși aici, mergem la plajă și ne bucurăm de o baie în apa sărată a celui mai jos loc de pe Pământ. Îți garantăm că mai jos de atât nu o să poți ajunge niciodată.

O să petrecem câteva ore la plajă, unși din cap până în picioare cu nămolul renumit de la Marea Moartă, o să facem baie sau mai bine zis o să plutim în apa sărata a acestei mări și o să ne bucurăm de o adevarată experientă de SPA oferită gratis de Mama Natură.

După această experiență ne urcăm în mașinile noastre și plecăm mai departe. Destinația noastră finală pentru această zi este Wadi Rum (Valea Lunii). Wadi Rum este poate cel mai scenic și spectaculos deșert al lumii și acest loc cu adevarat special l-a fermecat chiar și pe Lawrence al Arabiei.

Seara parcăm mașinile într-un loc situat fix la capat de “civilizație” și ne îmbarcăm în mașini 4×4 care ne vor conduce către aventură! Prima noapte în desert o să o petrecem într-o tabară de beduini, unde o să avem tot confortul necesar. Odată ajunși aici o să rămânem de-a dreptul uimiți de aspectul mistic în noapte al acestui deșert.

Pentru cină gazdele noastre o să ne pregătească o specialitate a beduinilor: mâncare gătită „la nisip”. Dar nu vă spunem mai multe despre acest festin culinar și vă lăsam pe voi să descoperiți aromele și gustul unic al acestor mâncăruri tradiționale.

Ziua 3 - Deșerul Wadi Rum

Se spune că cei care vizitează și stau mai multe zile în deșert nu au cum să se întoarcă de aici neschimbați! Se mai spune că, dacă ajungi să te împaci cu imensa lui pustietate, ajungi de fapt să te împaci cu tine și cu gândurile tale. Și se mai spune că, odată ce ai vizitat deșertul, vei simți toată viața ta chemarea lui. Și noi putem să îți confirmăm acest lucru. Wadi Rum este un loc unic cu peisaje desprinse parcă de pe Marte. Acest loc special a furnizat industriei de filme hollywoodiene cadru perfect pentru a realiza o mulțime de filme renumite: Red Planet, Transformers – Revenge of the Fallen, Prometheus, The Martian … și Lawrence of Arabia!

De fapt asta și ne-am propus – să vă oferim o experiență unica în deșert într-un stil autentic de viață nomada de beduin.

Noi vrem să vă oferim o experiență tihnita, o experiență în deșert autentică, fără graba și fara ideea de palmares. Wadi Rum nu este locul în care să petreci doar câteva ore. Apusurile și răsăriturile de aici sunt cu adevarat unice și neaparat trebuie să trăiești mai multe experiențe de acest gen. Și în plus ne-am propus să vă scoatem din traseele turistice, trasee pline de mașini de teren care transportă sute de turiști în cautarea experiențelor comerciale. Vă spunem noi: este mare aglomerație pe aceste trasee și nu ai cum să asimilezi cu adevarat spiritul deșertului.

Cu Green Adventure experiența în Wadi Rum o să fie total diferită! Noi o să vă oferim oportunitatea de vizitare și integrare pe durata a mai multor zile în acest loc cu adevărat special!

În prima dimineață din Wadi Rum neparat trebuie să ne bucuram de primul nostru răsarit din deșert. Cu toate că o sa facem un efort de a ne trezii devreme după petrecerea de aseară, o sa fim rasplatiți cu o experiența de vis!

După ce ne-am bucurat de acest prim rasarit în deșert, servim micul dejun, ne îmbarcam în mașinile de teren oferite de partenerii noștri beduini și plecăm în inima deșertului, departe de aglomerația turismului clasic.

Acest drum ne va conduce in partea salbatica si noncomerciala a desertului Wadi Rum, loc unde o sa “naufragiem” pe aceasta mare de nisip si stanca. Masinile ne spun la revedere si noi ramanem singuri alaturi de beduini autentici! Aventura incepe!

Programul din Wadi Rum a fost conceput ca o experiență completă de deșert: munte – stancă / nisip – plat … Astăzi o să parcurgem pe jos un traseu montan care o să ne ofere imaginea deșertului văzut de la inălțime cu peisaje unice oferite de dunele de nisip roșu.

Timp de cateva ore o să ne bucurăm de acest traseu „montan” și de peisajele „lunatice”. Prânzul o să fie servit în regim de picnic acompaniat de „whiskey beduinului”, adică amestecul de ceai negru amestecat cu plante de deșert.

Dupa ce ne bucurăm de odihnă și momente de relaxare, plecăm mai departe și ne continuăm calătoria prin munții Wadi Rum-ului. Peisajele și experiența trăita o să fie wowww!

Seara ne stabilim tabăra sub cerul liber și ca să încheiem aceasta zi într-un mod grandios, o să vă ducem la cel mai frumos și interesant loc, parcă special făcut pentru spectacolul apusului din desert!

După spectacolul oferit de apusul soarelui, ne întoarcem în tabăra noastră și prietenii noștrii beduini o să ne pregatească cina la foc de lemne. Pe foc se va afla tot timpul un ceainic în care se va fierbe celebrul “whiskey beduinului”, adică deliciosul ceai negru amestecat cu ierburi de deșert.

Și daca ei, beduinii, au vazut că la petrecerea din prima noapte petrecută în deșert, ați petrecut și ați dansat, o să vă îndemne și în această noapte la o sesiune de party sub cerul liber.

Ziua 4 - Dromaderi în deșert

După o noapte sub cerul instelat, ne trezim cu aroma cafelei cu cardamom și ne pregătim să continuăm experiența beduină în deșert. Astăzi, vom explora dunele de nisip roșu ale Wadi Rum cu dromaderii noștri, “corăbiile deșertului”. Vei putea călări și controla propriul tău dromader, fără a fi legați într-un trenulet condus de un ghid. După masa de prânz și siesta, vom continua călătoria prin peisajele uimitoare ale deșertului și vom fi fascinați de culorile sale. Seara, vom ajunge la o altă tabără sub cerul înstelat și vom petrece o noapte minunată la focul de tabără alături de beduini.

Ziua 5 - Marea Roșie

După micul dejun, ne întâlnim cu mașinile de teren care ne vor duce înapoi la “civilizație”. Aventura noastră în Wadi Rum se încheie după trei nopți, dintre care două sub cerul liber, și trei apusuri și răsărituri – o experiență autentică în deșert. Ajunși la mașini, ne luăm la revedere de la prietenii beduini și plecăm spre Aqaba, unde ne vom bucura de plajele și apa caldă și limpede a Mării Roșii.

După ce ne săturăm de bălăceală, plecăm spre destinația finală a zilei – Petra, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice! Ajunși acolo, ne cazăm și ne familiarizăm cu orașul Wadi Musa. În acea seară, ne bucurăm de programul “Petra by night” – o experiență unică în care vizitezi traseul către The Treasury, noaptea, la lumina sutelor de lumânări care îți dezvăluie lumea istorică și mistică a locului. Pentru că noi am trăit această experiență magică, îți recomandăm să o experimentezi și tu, indiferent cât de obosit ai fi. O să îți amintești de ea toată viața!

Ziua 6 - Petra vizitată “altfel”

Astăzi avem o zi specială în care vom vizita orasul antic Petra, un labirint sapate in canioane superbe. Pentru a avea o experiență perfectă este important cum abordezi traseul și noi am descoperit “secretul”. Traseul turistic obișnuit incepe de la poarta de bilete și după un drum lung și dificil, ajunge la ultimul monument din Petra: Mănăstirea.

Apoi se face întoarcerea pe același drum, fapt ce face experiența obositoare și repetitivă. Cu noi, lucrurile stau diferit! Traseul nostru începe cu un hiking superb prin munti, mult mai putin solicitant decât urcarea scarilor, cu multe puncte ce oferă perspective panoramice, care iti taie respirația. De aceea am spus că experiența Green Adventure este unică, deoarece nimeni altcineva nu s-a priceput să adauge această savoare speciala și să pună mai bine Petra în perspectiva și în valoare!

Și de la Mănăstire, traseul nostru va fi numai în coborâre, astfel încât să putem admira și savura relaxați toate obiectivele acestui loc celebru. Să mai menționăm că știm și potecile care conduc la acel loc celebru unde pasionații de fotografii de călătorie imortalizează perspectiva devenită iconică, în care tu ești sus, iar sub tine se deschide imaginea Trezoreriei din Petra? Da, te ducem și acolo, pentru acea fotografie care te va face invidiat pe Facebook și Instagram. După ce vom petrece mult timp în Petra, seara, destul de obosiți, vom servi o cină delicioasă la un restaurant celebru din Wadi Musa.

Ziua 7 - Jerash si cina in Amman

Ne luăm rămas bun de la Petra și ne îndreptăm spre următorul obiectiv: Jerash. Vom explora în detaliu această “Roma a Orientului” (numită și “Roma departe de Roma”) și vom descoperi minunile sale antice și surprinzătoare combinate cu modernitatea orașului.

După ce ne vom bucura de farmecul orașului, ne vom urca în mașinile noastre și vom porni spre Amman. Cercul se închide, dar aventura noastră în Iordania încă nu s-a încheiat! Vom petrece încă o seară și o noapte în acest oraș special!

Această frumoasă zi începe cu servirea unei cafele aromate. Ne trezim și începem să simțim pulsul acestui oraș deosebit.

Va fi o zi dedicată muzeelor, shopping-ului și locurilor speciale din Amman. Ghidul #Green te va conduce în cele mai interesante locuri din acest oraș, care îți vor oferi o mulțime de experiențe autentice culinare și de shopping.

Opțional, dacă dorești o experiență minunată la hamam (baie turcească), te putem ajuta cu rezervarea și promitem că nu vei regreta.

Înainte de ora de îmbarcare în avion, mergem și predăm mașinile, iar apoi suntem conduși la aeroport. Suntem aceiași, dar suntem schimbați, cumva, de experiențele trăite. Oricum, avem ce povesti!

Ziua 8 - la revedere Iordania!

Ast[zi o s[ fie o zi dedicat[ muzeelor, shopping-ului ;i locurilor speciale din Amman. Ghidul #Green o să vă conducă în cele mai interesante locuri din acest oraș și o să vă ofere o mulțime de experiențe autentice culinare și de shoping.

Înainte de ora de îmbarcare în avion mergem și predam mașinile iar pe urmă suntem conduși la aeroport. Da aventura în Iordania se incheie. Dar nu regretăm, a fost ceva cu adevarat special! 

Returul plații

Această vacanță oferă returnarea plății în cazul restricțiilor de călătorie sau indisponibilitatea de a călători din motive personale de sănătate. Află condiții

Plata în rate fără dobândă

Green Adventure oferă plata în 5 rate fără dobândă cu cardurile de cumpărături ale Credit Europe Bank, Garanti Bank, Banca Transilvania, Alpha Bank și BRD Finance. Află detalii

Gilda L

One of my best experience!

Jun 2023

The days in the desert are my favorite, incredible views, the canyon is impressive and totally different then the rest you have seen. Our guide, Adrian, succeed to create a group of friends from 9 strangers ...

Ioana Iomer

Kayak and Viaferrata

Jun 2023

A wonderful adventure with qualified people who help you and give you advice when needed. I felt good, and the team atmosphere was great, they make you smile every time with great jokes and good vibes ...

Denisa Deea

Via Ferrata Polovragi

Jun 2023

It was an amazing experience organised by the most professional people. I am a beginner, never did this before and I’m also not so fit, but everything was alright, the guides helped me every time I needed it. I highly recommend ...

Certificări Green Adventure