Turkey Adventure - 24 septembrie - 1 octombrie. Înscrie-te acum!

Samothraki Combo Adventure

7 zile de aventură cu mix de canyoning, caiac și multă relaxare

Pentru această vacanță am ales cel mai interesant mix de activități și experiențe, combinând ideea de aventură cu cea de compatibilitate. Adică programele de aventură din acest program sunt accesibile oricui, dar fără să limităm senzațiile autentice de aventură, specifice filozofiei Green Adventure!

O să ne bucurăm de o experiență autentică și veselă de aventură. Canyoning, caiac, hiking, vizitarea celor mai frumoase și ascunse zone ale insulei, răsfăț culinar la tavernele știute doar de noi… sunt doar o parte din atracțiile și activitățile pe care o să le facem în această vacanță.

Locație

Grecia

Cazare

În camere duble sau triple

Durată

6 nopți

Perioadă

Iulie 2023

Grup

Maxim 8 pers

Dificultate

Medie

Începând de la 3.500 RON / persoană

Ce include aventura? Vezi detalii în această secțiune.
Avansul tău o să fie acoperit de clauza Returul Plății.

Portul Samothraki, localitatea Kamariotissa

Plajă și baie în Marea Egee, delicii culinare la taverenele autentice din port

Samothraki - Paradiso

Aventura începe cu primul traseu de canyoning pe traseul Paradiso. Cină pe plajă la o terasă superbă.

Pachia Ammos

Program de caiace, relaxare și plajă. Prânz la o tavernă grecească și la un restaurant grecesc.

“Casa Marilor Zei”

Vizităm templul antic și descoperim secretele cultului Misterelor și istoria statuetei Nike

#SuperAventura

Dacă e super aventură înseamnă ca e canyoning. Urmează traseul Fonias. Adică în traducere "Ucigașul". Încheiem seara cu carne de capră la proțap și un apus superb.

vf. Fengari, Pachia Ammos

Escaladăm cel mai înalt vârf de munte din Samothraki sau ne relaxăm pe plajă. Tu alegi! Încheiem seara cu o cină festivă.

Alexandropouli

Ne îmbarcăm în ferry și pornim către România.

Ce include aventura

Include

Ghizi

Ghizii noștri sunt certificați internațional - IcoPro pentru canyoning, British Canoe Sea Kayak pentru caiac și ghizi certificați național ca ghizi montani pentru ascensiuni.

Echipament caiac

Echipamentul tehnic necesar pentru caiac este inclus în preț, așadar nu veți avea costuri suplimentare de închiriere.

Echipament canyonig

Echipamentul tehnic specific pentru canyoning este cuprins în preț, deci nu veți fi nevoiți să suportați costuri adiționale de închiriere.

Cazare

Cazare pe toată perioada vacanței în camere duble sau triple.

Transport pe insulă

Transportul pe insulă cu Van-ul Green.

Nu include

Transport până la locație

Transportul România - Samothraki se face cu mașina personală, sau, în lipsa acesteia, cu van-ul Green Adventure, în regim car sharing. Contactează-ne pentru detalii.

Taxă feribot

Cu aproximație 15 Euro/persoană și 50 Euro/mașină

Mese și băutură

Mesele și băutura pe toată perioada programului.

Asigurarea de călătorie

Vă recomandăm să aveți o asigurare de vacanță care să includă acoperire pentru sporturi de aventură.

Mâncare și cazare

Cazarea pe toată perioada vacanței se va face în camere duble sau triple.
Mesele și băuturile nu sunt incluse, dar vom ajunge în locații speciale, necunoscute de turiști unde te vei putea delecta cu delicatese autentice grecești, alese în funcție de preferințele tale.

Accesul la destinație

Transportul România – Samothraki se face cu mașina personală, sau, în lipsa acesteia, cu van-ul Green Adventure, în regim car sharing. Contactează-ne pentru detalii.

Echipament necesar

În bagajul tău ar trebui să includă haine potrivite pentru vacanță în Grecia, protecție solară, o pălărie sau șapcă, încălțăminte de apă și bineînțeles, bună dispoziție! Restul echipamentului îl asigurăm noi!

Întrebări frecvente

1. Am nevoie de o experiență anterioară ca să particip în această vacanță?

Nu este necesară experiența anterioară. O să fiți instruiți la fața locului în tehnica de rapel și caiac.

2. Ce este nevoie să aduci cu tine?

Bagajul personal trebuie să includă îmbrăcăminte de vacanță în Grecia, protecție solară, pălărie (șapcă), încălțăminte specială de apă și multă voie bună. Restul aducem noi.

3. Vârsta minimă pentru participare?

6 ani. Dar copilul trebuie să fie însoțit de un adult, să aibă o condiție fizică bună și să fie obișnuit cu drumețiile montane de nivel mediu.

4. Condiție fizică recomandată?

Dacă ești apt să faci o drumeție montană pe un teren normal, atunci ești pregătit să te bucuri la maxim de această vacanță de aventură.

5. Cazare în Samothraki

să ne cazăm la pensiuni catalogate cu minim 3 stele și care oferă camere duble sau triple (tu alegi) cu grup sanitar și aer condiționat.

6. O să îmi fie frig la canyoning?

Nu! Costumul de neopren este conceput în așa fel încât să mențină temperatura și căldura corpului atunci când se udă, astfel încât confortul termic să fie bun, pe o perioadă mare de timp. Și în plus vă spunem că o să fim în Grecia în luna iulie

Itinerariu

Ziua 1 - BINE TE-AM GĂSIT SAMOTHRAKI!

Plecare din București către Grecia. Ajungem în Alexandroupoli unde ne vom îmbarca pe feribot. Vom avea parte de o traversare de 2 ore cu feribotul, timp în care ne vom putea relaxa și admira scenele marine. Pentru distracție, avem un loc special pentru a hrăni pescărușii chiar în zbor.

Ajungem în portul din Samothraki, mai exact în localitatea Kamariotissa. Ne cazăm și facem prima baie în Marea Egee. Seara mergem la tavernă pentru cină, unde prietenii noștri greci o să vă pregătească o masă absolut delicioasă cu fructe de mare! Încheiem această prima zi în sunet de toasturi și veselie.

ZIUA 2 - AVENTURA ÎNCEPE

După un mic dejun gustos și cafeaua grecească cu vedere la mare, suntem pregătiți de aventură. Această zi ne oferă o experiență de canyoning pe un traseu perfect ca și prima experiență de aventură din Samothraki.

Numele acestui traseu de canyoning este Paradiso și descrie perfect frumusețea peisajelor din acest loc. Paradiso o să încânte cu rapelurile din traseu, dar și cu locurile perfecte de distracție. Programul o să debuteze cu instructajul și până la finalul acestei zile vă garantăm că o să deveniți experți în tehnica de rapel.

Foarte important: sesiunile de rapel se realizează autonom, dar pentru o siguranță maximă, ghizii o să aplice tehnicile de asigurare specifice care oferă redundanță pentru orice situație apărută.

Vă promitem că până la finalul acestei zile de canyoning toată lumea o să devină super aventurieri și sentimentul de „gașcă” se va naște natural.

După terminarea acestei aventuri, merităm cu prisosință momente de relaxare și o cină gustoasă. Împreună o să mergem la o terasă superbă și o să servim cina pe nisipul călduț al plajei.

ZIUA 3 - RELAXARE LA PLAJA PACHIA AMMOS ȘI TURĂ DE CAIACE

După un somn odihnitor, ne trezim, servim micul dejun, savurăm cafeaua de dimineață și plecăm spre sudul insulei și ajungem la plaja Pachia Ammos.

Pe această plajă frumoasă ne relaxăm la soare, facem o baie în apa mării și servim prânzul la taverna prietenului nostru grec Nicholas. După prânz, ne facem siesta și în jurul orei 16:00 ne pregătim de programul de caiace pe albastrul de smarald al Mării Egee.

În traseul nostru de caiace o să vizităm plaja Vatos, „raiul” pentru persoanele care vor să „fugă” de așa-zisa civilizație. Este o plajă sălbatică, aflată la marginea lumii, cu acces doar de pe mare, sau, după o călătorie dificilă prin munții sălbatici ai insulei. Aici, în fiecare an, se refugiază cei care vor să se reconecteze cu natura și cu ei înșiși. Ei trăiesc luni de zile doar cu ce prind în apa mării și cu plantele ce cresc pe insulă. Deci este un adevărat loc al lui Robinson Crusoe.

La Vatos, debarcarea pe plajă se va face printr-un … tunel. Acest tunel o să ne introducă într-o altă lume. O lume a oamenilor liberi, conectați cu natura.

În traseul nostru de văslit până la Vatos o să ne bucurăm de imagini incredibile oferite de malul stâncos rezultat din istoria vulcanică a acestei insule. O să avem peșteri în care intrăm cu caiacele, o să amețim de la abisul vizibil sub noi generat de transparența apei și sunt șanse mari să ne intersectăm și cu delfinii din Marea Egee.

După incursiunea noastră de pe plaja Vatos ne continuăm văslitul și ajungem până la cea mai mare cascadă din Samothraki: Kremastos. Cei „doar” 230 m de cădere a cascadei o să ne ofere o imagine de vis pentru poza perfectă de vacanță.

Am bifat și cea mai mare cascadă și poate vă gândiți că nu mai avem ce să vă spunem despre această experiență. Ei bine, apusul de soare chiar merită pomenit.

Exact la inserare o să ne terminăm călătoria în caiace pe plaja cu nisip negru Kipos. Deci astăzi am văzut toată partea nevăzută și inaccesibilă de pe drum a insulei.

Cina o să o servim la cel mai renumit restaurant cu specific „capresc” de pe insulă. Vă întrebăm încă de pe acum: ce vă place, capra cu miere, capra cu gutui, capra cu vinete …?

ZIUA 4 - ZI DE RELAXARE ȘI ISTORIE

Dimineața o să ne îmbie cu mireasma cafelei și vă garantăm că de la această invitație nu o să lipsească nimeni. Astăzi este o zi de relaxare totală și descoperire a insulei.

După micul dejun dăm startul unei zile de relaxare totală și descoperire a insulei.

Primul nostru obiectiv o să fie cel mai interesant loc din Samothraki – templul antic “Casa Marilor Zei”. O să vizităm acest templu antic și o să vă povestim despre interesantul cult al „Misterelor” și vă facem cunoscută istoria acestei insule. Apropo, o să vă arătăm și locul exact de unde s-a descoperit de către arheologi celebra statuetă Nike, aflată acum la muzeul Luvru din Paris.

După vizitarea acestui sit arheologic este momentul să ne bucurăm de atmosfera micii și cochetei capitale a insulei Samothraki: Chora. Aici o să ne „pierdem” pe micile străduțe și o să ne răsfățăm culinar cu tot felul de bunătăți organice, gătite de prietenii noștri de pe insulă.

După tot acest răsfăț este timpul să mai adăugăm încă un obiectiv la lista noastră de vizitare: frumosul orașel Therma.

Aici o să ne plimbăm pe străduțe și o să servim o cină super gustoasă la o tavernă care gătește un mix de tradițional de mâncăruri grecești. Pește, carne, mâncăruri gătite și salate … pentru toate gusturile.

ZIUA 5 - SUPER AVENTURĂ LA CANYONING

După atâta relaxare și distracție în apa mării, clar merități o #SuperAventură! După ce ați fost în prima tură de canyoning, natural, o să vreți și o a doua experiență de acest gen. Deci canyoning!

Dacă în prima tură am învățat și am înțeles ce înseamnă coarda, ham, rapel, acum putem să trecem la lucruri mai serioase că deh, nu mai suntem doar niște simpli amatori.

Pentru ziua de astăzi am ales traseul al cărui nume este cel puțin „fioros”: Fonias. Adică în traducere, „Ucigașul”. Dar chiar dacă numele are o rezonanță dură, experiența oferită de acest traseu este cu adevărat wowww!

O să ne bucurăm de rapeluri prin cascade active, sărituri și relaxare în vârtoarele pline cu apă cristalină. O să aveți o experiență cu adevărat unică și tot, dar absolut tot traseul o să vă bucure și o să vă ofere o experiență plină de distracție și adrenalină.

Seara, după toată această aventură, este timpul să mai adăugăm încă un obiectiv la lista noastră de vizitare: o să vă conducem la un mic sătuț aflat în vârf de munte și acolo o să servim o cină tradițională pentru specificul acestei insule, respectiv carne de capră gătită la protap. O nebunie! Și vă garantăm că locația aleasă de noi o să vă surprindă cu cel mai frumos loc pentru priveliști la apus.

ZIUA 6 - TU ALEGI!

În această zi poți alege între a lenevi la plajă sau a escalada cel mai înalt vârf de munte din Samothraki – vf. Fengari* (1611 m).

Dacă experiențele din zilele trecute ți-au oferit suficiente aventuri și adrenalină, atunci alegerea perfectă pentru tine este să te bucuri de relaxare pe cea mai frumoasă plajă din Samothraki: Pachia Ammos.

Dar dacă încă mai poți și vrei să ai parte de încă o aventură, atunci escaladarea vf. Fengari îți aduce provocarea dorită! Vă rugăm să nu subestimați un vârf de 1611 m! Nu omiteți că ne aflăm pe o insulă și plecarea se va face aproape de la nivelul mării. Deci 1611 m o să reprezinte mult! După ce aventurierii o să ajungă pe „Luna” (Fengari înseamnă „Luna”), seara o să ne adunăm cu toții la o ultimă cină festivă.

*Escaladarea vf. Fengari este un pachet opțional și vă rugăm să citiți condițiile lui la rubrica „Ce include aventura”.

ZIUA 7 - LA REVEDERE, SAMO!

Ziua în care ne luăm la revedere de la Samo. Orice vacanță se sfârșește cândva, dar această vacanță nu o să fie doar una dintr-o listă lungă … o să fie super vacanța ta de aventură și redescoperire personală!

Ne îmbarcăm în ferry și din Alexandroupoli pornim către România. Seara suntem acasă și ofțăm după vacanța care tocmai s-a încheiat.

Returul plații

Această vacanță oferă returnarea plății în cazul restricțiilor de călătorie sau indisponibilitatea de a călători din motive personale de sănătate. Află condiții

Irina I

Best decision ever

Jul 2023

Booking the trip with Green Adventure was one of the best decisions I've made! The group was small which gave us a chance to know each other and spend most time together. The Samothraki trip was wonderful, highly recommended!

Katana2410

Samothraki with one of the best guides.

Sep 2018

Canioning is Samothraki must be on a bucket list of every person who likes adrenaline. And sea Kayak is fulfilling the one week experience. Bicycle is not one of the best but the places you visit on the island are unique.

Eli K

Samothraki Cayak and Canyoning

Jul 2018

My son of just eleven and I had a fantastic time with The Green Adventure Team on Samothraki. We spent a wonderful week full of activities. Canyoning and cayaking was just amazing. Team Green Adventure is very professional and we also had a great time after program. Catalin & Sebi now all the right places, restaurants & sight seeings. I can definetely adivice this holiday to everyone. For sure I return to Samothraki for another trip with Green Adventure . Thanks a lot guys !

Certificări Green Adventure