Vacante externe sezon 2024 la pret redus. Înscrie-te acum!

Samothraki Socializing Adventure 2024

Aventură și Socializare în Inima Samothraki-ului!

Pornește într-o experiență unică pe insula grecească Samothraki, un sanctuar al naturii neatinse. „Vacanța de Socializare în Samothraki” te invită să descoperi cascadele ascunse, poteci secrete și plajele nedescoperite, în timp ce te bucuri de oportunitatea de a crea legături noi și de neuitat. Delicii culinare în taverne tradiționale, istorie vibrantă și conversații sub clar de lună te așteaptă în acest paradis mediteranean.

În sezonul 2024, pentru a-ți oferi încă un motiv să te alături nouă, oferim o reducere specială de early booking pentru primele 4 înscrieri. Așa că nu mai aștepta și rezervă-ți locul în această călătorie inedită!

Locație

Grecia, Samothraki

Cazare

În camere duble sau triple

Durată

6 nopți, 7 zile

Perioadă

4-10 August / 11-17 2024

Grup

Maxim 10 pers

Dificultate

Ușoară

Începând de la 3.350 lei 2.950 lei(/ persoana) preț redus pentru rezervări early booking în limita a 4 locuri disponibile.

Ce include aventura? Vezi detalii în această secțiune.
Avansul tău o să fie acoperit de clauza Returul Plății.

Portul Samothraki, localitatea Kamariotissa

Plajă și baie în Marea Egee, delicii culinare la taverenele autentice din port.

Pachia Ammos, Kipos, Vatos

Plajă, snorkeling, stand up paddle, program de caiace, explorare peșteri, plus noapte sub cerul liber, relaxare, dans și socializare.

Cascadele canionului Fonias

Drumeție montană printr-o pădure fermecată și răcorire în apele cristaline ale "vathrelor" de la baza cascadelor.

Orașul Therma

Cina la o tavernă cu muzică live și relaxare în apa termală.

"Casa Marilor Zei"

Vizităm templul antic și descoperim secretele cultului Misterelor și istoria statuetei Nike.

Orașul Chora

Ne bucuram de atmosfera micii și cochete capitale a insulei Samothraki.

Traseul de canyoning Paradiso

Aventură la canyoning prin Paradiso, un traseu care ne oferă aventura și distracție la maxim.

04 - 10 Aug 2024

Samothraki Socializing & Adventure 2024

10 locuri rămase

3.350 RON / pers

Avans 30%

11 - 17 Aug 2024

Samothraki Socializing & Adventure 2024

10 locuri rămase

3.350 RON / pers

Avans 30%

Ce include aventura

Include

Ghizi

Ghizii noștri sunt certificați internațional IcoPro (International Canyoning Organization For Professionals) și național pentru activitatea de canyoning, British Canoe Sea Kayak pentru activitatea de caiac și ghizi certificați național ca ghizi montani pentru activități montane.

Echipament caiac

Echipamentul tehnic necesar pentru caiac este inclus în preț, așadar nu veți avea costuri suplimentare de închiriere.

Echipament canyonig

Echipamentul tehnic specific pentru canyoning este cuprins în preț, deci nu veți fi nevoiți să suportați costuri adiționale de închiriere.

Cazare

Cazare pe toată perioada vacanței în camere duble sau triple.

Transport pe insulă

Transportul pe insulă cu Van-ul Green.

Nu include

Transport până la locație

Transportul România - Samothraki se face cu mașina personală, sau, în lipsa acesteia, cu van-ul Green Adventure, în regim car sharing. Contactează-ne pentru detalii.

Mese și băutură

Mesele și băutura pe toată perioada programului.

Asigurarea de călătorie

Vă recomandăm să aveți o asigurare de vacanță care să includă acoperire pentru sporturi de aventură.

Mâncare și cazare

Cazarea pe toată perioada vacanței se va face în camere duble sau triple.
Mesele și băuturile nu sunt incluse, dar vom ajunge în locații speciale, necunoscute de turiști unde te vei putea delecta cu delicatese autentice grecești, alese în funcție de preferințele tale.

Accesul la destinație

Transportul România – Samothraki se face cu mașina personală, sau, în lipsa acesteia, cu van-ul Green Adventure, în regim car sharing. Contactează-ne pentru detalii.

Echipament necesar

În bagajul tău ar trebui să includă haine potrivite pentru vacanță în Grecia, protecție solară, o pălărie sau șapcă, încălțăminte de apă și bineînțeles, bună dispoziție! Pentru noaptea sub cerul liber vei avea nevoie de sac de dormit și un izopren sau saltea gonflabilă compactă. Pentru drumeție, te sfătuim să ai bocanci cu talpă aderentă. Restul echipamentului îl asigurăm noi!

Întrebări frecvente

1. Este necesară experiența anterioară pentru a participa?

Nu, nu e nevoie de experiență prealabilă. Vei primi instrucțiuni specifice pentru tehnica de rapel și caiac direct la fața locului.

2. Ce ar trebui să aduc cu mine?

Pe lângă bagajul tău standard pentru o vacanță în Grecia, recomandăm să ai cu tine: protecție solară, pălărie sau șapcă, încălțăminte specială pentru activități în apă și bineînțeles, o dispoziție excelentă. Noi ne ocupăm de restul echipamentelor.

3. Care este vârsta minimă pentru a participa?

Vârsta minimă este de 7 ani, cu condiția ca copilul să fie însoțit de un adult. De asemenea, este important ca acesta să aibă o condiție fizică adecvată și să fie familiarizat cu drumețiile montane de nivel mediu și activităti nautice.

4. Ce nivel de condiție fizică este necesar?

Dacă te simți confortabil să participi la o drumeție montană pe teren standard, atunci ești gata să te alături acestei aventuri cu noi.

5. Cum este cazarea în Samothraki?

Optăm pentru pensiuni de 3 stele, oferind camere duble sau triple, în funcție de alegerea ta. Toate camerele sunt dotate cu grup sanitar și aer condiționat.

Itinerariu

ZIUA 1 - SAMOTHRAKI: DE LA BUCUREȘTI LA VALURILE MĂRII EGEE

Pornim spre Grecia direct din București, destinația nostră: insula pitorească Samothraki. Ne oprim pentru o scurtă pauză în Alexandroupoli, unde ne pregătim pentru o călătorie spectaculoasă cu feribotul. În următoarele două ore de traversare, aveți ocazia de a vă relaxa, a admira frumusețile marine și, pentru cei dornici de distracție, avem un punct special unde puteți hrăni pescărușii ce zboară alături de noi.

Ajungând în inima Samothraki, în minunata localitate Kamariotissa, simțim imediat briza Mării Egee. După ce ne cazăm în locația noastră aleasă cu grijă, ne răsfățăm cu prima baie în apele turcoaz ale mării. Seara ne găsește într-o taverna tradițională, unde partenerii și prietenii noștri greci vă vor servi cu cele mai savuroase fructe de mare. Ce modalitate mai bună de a încheia prima zi decât cu toasturi, râsete și bucuria de a fi împreună?

ZIUA 2 - DELICII ȘI AVENTURI PE PLAJA PAHIA AMMOS

Dimineața ne salută cu savoarea inconfundabilă a cafelei grecești. Ne îndreptăm către partea sudică a insulei, pe plaja de vis Pahia Ammos. Aceasta nu este doar o simplă plajă: este locul unde nisipul auriu îmbrățișează soarele, unde râsetele se împletesc cu jocul voleiului de plajă și unde misterul adâncurilor este explorat prin snorkeling.

Pentru cei pasionați de apă și aventură, am pregătit o surpriză: plăci de stand up paddle ne așteaptă să le testăm echilibrul și să alunecăm pe apele strălucitoare ale mării.

O zi relaxantă pe această plajă nu ar fi completă fără deliciile locale. Prânzul ni-l va pregăti prietenul nostru, Nicholas, într-o tavernă autentică, iar râsetele și poveștile nu vor lipsi.

Când soarele își spune adio, ne retragem într-un sat ascuns printre munți. Aici, o tavernă cu o panoramă de neuitat ne așteaptă să degustăm o specialitate unică a insulei: capra la protap, o delicatesă influențată de dieta naturală a caprelor, bogată în rozmarin, cimbru și oregano.

Notă informativă: Samothraki este renumită ca insula caprelor sălbatice, iar particularitatea gustului cărnii se datorează condimentelor naturale pe care acestea le pasc direct de pe munte.

ZIUA 3 - PE URMELE „UCIGAȘULUI”: DRUMEȚIE ȘI DESCOPERIREA APELOR

Ne deschidem ochii în ritmul energiei matinale, pregătiți pentru o drumeție montană memorabilă. Destinația zilei este cascada impresionantă a râului Fonias, numit de localnici „Ucigașul”. Povestea din spatele acestui nume intrigant vă va fi dezvăluită pe teren.

Pasul nostru pășește printre copaci ce par desprinși din basme, pe malul râului cu ape limpezi ca cristalul. După o scurtă plimbare, facem o pauză răcoroasă la una dintre celebrele „vathre” ale insulei, unde ne relaxăm și ne bucurăm de o baie în cadrul natural de excepție.

Urcarea continua prin peisaje stâncoase și verzi, culminând cu sosirea la cascada principală a traseului, cu înalțime de peste 40 m. Aici, apa se prăbușește cu forță, împrospătându-ne cu stropii ei.

Ziua se încheie în orașul Therma, unde ne delectăm cu preparate grecești la o tavernă animată de muzică live. Însă aventura nu se oprește aici. O „vathra” cu vederi spre mare ne așteaptă, dar de data aceasta ne cufundăm în ape termale calde, bucurându-ne de un SPA natural sub cerul înstelat. Lumina suavă a lumânărilor completează această atmosferă idilică. O zi perfectă, nu-i așa?

ZIUA 4 - AVENTURĂ PE ALBASTRU MĂRII EGEE: CAIACE, PLAJE ASCUNSE ȘI SERATE SUB CERUL SAMOTHRÁKI

O nouă zi răsare pe tărâmul Samothraki, un colț de paradis în Marea Egee. După un mic dejun proaspăt, ne îndreptăm spre spre frumoasa plajă „negra” Kipos, cunoscută pentru culoarea sa vulcanică. Cu pielea încălzită de soare și cu privirile pierdute în marea albastră, ne pregătim pentru o expediție în caiace pe luciul albastru-smarald ale Mării Egee.

Aceasta nu e o simplă plimbare cu caiacul. Este o explorare autentică! Echipamentul de camping este gata, obiectivul fiind o noapte sub bolta cerească pe plaja sălbatică Vatos. Cu caiacele pregătite și curajul la purtător, ne lansăm pe ape, tăind valurile și admirând coasta stâncoasă, testament al trecutului vulcanic al Samothraki. Peșteri misterioase, ape limpezi unde adâncurile sunt un spectacol, și, cu un strop de noroc, săltăreții delfini care ne salută din adâncuri.

Un popas de neuitat este la cascada Kremastos – 230 de metri de frumusețe naturală. Perfectă pentru acea fotografie emblematică de vacanță. După această oprire, traseul ne duce către misterioasa plajă Vatos. Cu acces exclusiv de pe mare sau printr-o călătorie aventuroasă prin munți, Vatos este o oază de pace și reconectare cu natura.

Intrarea pe Vatos? Printr-un tunel! De cealaltă parte, un paradis ascuns, locul unor comunități eco și ale surprizelor naturii. După ce ne-am ales locul de campare, apusul soarelui ne prinde din nou pe ape, unde caiacele devin baloane plutitoare pe fundalul albastru al marii.

Cina este un moment de unire, în jurul focului, cu mâncăruri delicioase. Și când nopțile Samothraki se aștern, petrecerea începe. Fiecare este invitat să aducă muzica lui preferată, transformând această seară într-o serată personalizată.

Și în final, „apartamentele” noastre ne așteaptă. Vaste, spațioase, cu acoperiș din stele. Sub cerul liber, în sacii noștri de dormit, ne învăluie o liniște absolută.

ZIUA 5 - DESCOPERIRI ARHEOLOGICE ȘI CULINARE PE INSULA SAMOTHRAKI

O nouă zi începe pe Samothraki si raiul matinal începe cu aroma inconfundabilă a cafelei, un mic dejun autentic și o baie în apele cristaline lae Marii Egee. Ne luăm rămas-bun de la misterioasa plajă Vatos, încărcați cu amintiri, și ne reîntoarcem la caiace. Pe măsură ce vâslim, panoramele insulei continuă să ne uimească, până ajungem la plaja Pachia Ammos, punctul final al acestei aventuri nautice. Aici, ne relaxăm puțin înainte de a ne îndrepta spre confortul hotelului nostru.

La hotel, ne regăsim cu luxul modernității: un duș răcoritor, urmat de momente de relaxare și de reconectare. Dar Samothraki are mult mai multe de oferit. Astfel, ne lăsăm conduși de istorie, pornind spre inima insulei. Vizităm „Casa Marilor Zei”, un templu antic, unde misterul și tradiția se împletesc. Vă vom desluși secretele „Misterelor” antice și vă vom revela povestea statuetei Nike, o capodoperă acum găzduită de Muzeul Luvru.

Odată trecut pragul timpului, ne întoarcem la prezent în pitorescul oraș Samothraki, Chora. Pe străduțele sale înguste și serpuite, descoperim gusturile și aromele locale, mâncăruri tradiționale oferite cu drag de localnici.

La apus, suntem invitați să gustăm din bucatele insulei la cel mai apreciat restaurant „capresc”. Așadar, pregătiți-vă papilele gustative pentru delicii precum capra cu miere, capra cu gutui sau cu vinete.

ZIUA 6 - AVENTURĂ LA CANYONING ȘI FASCINAȚIE CELESTĂ SUB PERSEIDE

Pe insula Samothraki, acolo unde zeii au lasat amprente majestuoase, aventura și senzațiile tari sunt la ele acasă. Astăzi, după relaxare și explorări, e momentul pentru o #SuperAventură autentică: canyoning în inima paradisiacă a insulei. Cu 11 canioane îmbietoare care se desfășoară pe pantele sale, Samothraki este un adevărat sanctuar pentru iubitorii de natură și aventură. Dacă râul Fonias v-a dezvăluit deja cascadele sale splendide, a venit timpul să experimentați emoțiile intense ale canyoningului în traseul pitoresc numit Paradiso.

Traseul Paradiso promite adrenaline și extaz cu rapeluri spectaculoase și peisaje ce taie răsuflarea. După o zi plină de aventură, relaxarea revine la ordinea zilei, culminând cu o cină pe nisipul fin al plajei, sub un spectacol de culori oferit de apus.

Și cum cerul Samothraki nu se lasă mai prejos, noaptea ne dezvăluie un spectacol astronomic de excepție: ploua de stele Perseide. O invitație pentru romantici și visători, să se retragă pe o plajă retrasă, departe de lumina artificială, și să-și înalte gândurile și dorințele sub marea cortină stelară.

ZIUA 7 - RAMAI CU NOI, SAMOTHRAKI!

În timp ce razele soarelui se revarsă peste Samothraki, ne pregătim să spunem un „la revedere” acestei insule încărcate de magie și aventură. Chiar dacă fiecare vacanță are un final, această călătorie pe insula Zeilor va rămâne ancorată în inimile noastre ca o experiență unică de reînnoire și explorare. Pas cu pas, retrăim fiecare moment, de la nisipurile aurii la #SuperAventuri în natură.

După ce ne adunăm bagajele și amintirile, urcăm la bordul ferry-ului, pregătiți să călătorim din Alexandroupoli spre frumosa nostră tară, România. Cu vântul în păr și inima plină de recunoștință, anticipăm momentul în care vom relata prietenilor și familiei despre comorile și misterele descoperite în Samothraki.

Seara, pe măsură ce conturul insulei dispare la orizont, ne întoarcem acasă, unde amintirile acestui paradis se vor împleti cu realitatea cotidiană, îmbogățind-o și inspirându-ne în fiecare zi.

Plusul Green Adventure

Bun venit în lumea aventurii autentice oferită de Green Adventure! Suntem o companie dedicată călătoriilor transformaționale, și ne-am asumat misiunea de a vă ghida printr-un proces de dezvoltare personală, oferindu-vă experiențe care vor rămâne în memoria voastră pentru totdeauna.

Prin programele noastre, vă oferim mai mult decât o vacanță obișnuită. Avem o echipă de ghizi experimentați și pasionați, care nu sunt doar însoțitori în călătorie, ci și coach specializați. Acești ghizi vă vor însoți în fiecare etapă a călătoriei voastre, oferindu-vă suport și îndrumare personalizată.

Fiecare program Green Adventure este conceput cu atenție și dedicare. Nu doar că veți explora locuri incredibile și veți participa la activități pline de adrenalină, dar veți avea oportunitatea de a vă descoperi și de a vă dezvolta abilități noi. Vom învăța împreună tehnici de outdoor și supraviețuire, vom explora activități în aer liber, dar și cultura și tradițiile locale.

Valorile noastre fundamentale sunt siguranța, creșterea personală și autenticitatea. Vrem să vă ajutăm să depășiți limitele personale, să vă dezvoltați încrederea în sine și să vă descoperiți potențialul. Fiecare provocare pe care o întâmpinați în timpul aventurii voastre va fi o oportunitate de creștere și de depășire a propriilor bariere.

Călătoriile noastre sunt concepute pentru a vă oferi o perspectivă mai profundă asupra destinațiilor pe care le vizităm. Vom interacționa cu localnicii, vom învăța despre tradițiile și obiceiurile lor și vom susține comunitățile locale în mod responsabil.

Vă asigurăm că experiența Green Adventure nu se oprește la durata călătoriei. Vă încurajăm să aplicați ceea ce ați învățat și experimentat în viața voastră de zi cu zi și să continuați să vă dezvoltați abilitățile și mentalitatea dobândite. Veți deveni mai rezilienți și veți aborda noi provocări și oportunități cu îndrăzneală și încredere.

Alăturați-vă nouă în această călătorie a autodescoperirii și dezvoltării personale. Green Adventure vă așteaptă cu brațele deschise pentru a vă ghida într-o experiență de neuitat!

Returul plații

Această vacanță oferă returnarea plății în cazul restricțiilor de călătorie sau indisponibilitatea de a călători din motive personale de sănătate. Află condiții

Irina I

Best decision ever

Jul 2023

Booking the trip with Green Adventure was one of the best decisions I've made! The group was small which gave us a chance to know each other and spend most time together. The Samothraki trip was wonderful, highly recommended!

Katana2410

Samothraki with one of the best guides.

Sep 2018

Canioning is Samothraki must be on a bucket list of every person who likes adrenaline. And sea Kayak is fulfilling the one week experience. Bicycle is not one of the best but the places you visit on the island are unique.

Eli K

Samothraki Cayak and Canyoning

Jul 2018

My son of just eleven and I had a fantastic time with The Green Adventure Team on Samothraki. We spent a wonderful week full of activities. Canyoning and cayaking was just amazing. Team Green Adventure is very professional and we also had a great time after program. Catalin & Sebi now all the right places, restaurants & sight seeings. I can definetely adivice this holiday to everyone. For sure I return to Samothraki for another trip with Green Adventure . Thanks a lot guys !

Tomescu D

Amazing experiences with Green Adventure!

Aug 2023

We've had an amazing vacation with Green Adventure in Samothraki, Greece! The guides are very professional, friendly and very helpful, sharing good vibes and energy at all times. We enjoyed kayaking, canyoning, hiking, paddle boarding, spending one night under the stars, on a secluded beach, and swimming under the waterfalls. Not to mention that they knew the best places to enjoy super tasty food. I full heartedly recommend Green Adventure and this was my first trip with them out of many more to come!

Doru M

Amazing experience

Jul 2023

Such an amazing experience!
I’ve travelled with the Green Adventure group last week. For me, Canyoning was one exciting activity, with lots of adrenaline.
The guides were very well organized, safety first in all activities and so fun to be with. I’m pretty sure Samotraki would have not been the same thing if I would have been there on my own.
Thank you Green Team!

Certificări Green Adventure