Am lansat programele de vacanțe externe sezon 2024. Înscrie-te acum!

BOSNIA & MONTENEGRO ADVENTURE 2024

Explorare, aventură și distracție: rafting, drumeții și party în Bosnia și Muntenegru

Descoperă bijuteriile ascunse ale Europei într-o vacanță în Bosnia și Muntenegru, două destinații ce oferă peisaje de vis, tradiții autentice și aventuri palpitante. Dacă ești un pasionat al activităților outdoor, te invităm să te alături nouă într-o călătorie inedită.

Experiența de rafting în Bosnia și Muntenegru pe râul Tara te va lăsa cu amintiri de neuitat. Vei simți adrenalina curgând prin vene în timp ce navighezi printre valuri și rapiduri, înconjurat de peisaje montane spectaculoase. Dar aventura nu se oprește aici! Ia-ți bocancii și hai să explorăm traseele montane din Parcul Național Durmitor, un loc ideal pentru cei care iubesc hiking-ul.

Această aventură însă nu e doar despre natură și sport, este și despre conexiuni umane. Vei avea ocazia să cunoști oameni veseli și primitori și să te bucuri de un festin culinar tipic zonei. Și, bineînțeles, petrecerile din fiecare seară nu puteau lipsi din program!

Locație

Bosnia și Muntenegru

Cazare

Căsuțe cu 2-4 paturi și grup sanitar comun

Durată

7 zile și 6 nopți

Perioadă

12-18 Mai 2024

Grup

Maxim 20 pers

Dificultate

Medie

Începând de la 3.999 lei(/ persoana)

Ce include aventură? Vezi detalii în această secțiune.
Avansul tău o să fie acoperit de clauza Returul Plății.

Bosnia, orașul Foca

Plecăm la drum, în total 866 km din București. Vizităm satul lui Kusturica, podul peste Drina și ne cazăm pe malul râului Tara.

Perucia

Traseu de hiking printr-o pădure ca în povești, Perucia - cea mai bătrână pădure din Europa. Cascada Skakavac cu 98 m înălțime și o petrecere la cină.

Tara - Zabljak

Plecăm către Zabljak, Muntenegru și o să traversăm Parcul Național Durmitor. Start program de rafting pe râul Tara, lacrima de turcoaz a Europei.

Tara

Program de rafting pe râul Tara, ca la un rodeo pe valuri. Prânz în natură, o cină tradițională și o petrecere cu foc de tabără.

Trnovacko Lake

Peisaje spectaculoase din Bosnia și Muntenegru, drumeție pe munte cu destinația Trnovacko Lake. Prânz în regim de picnic și la cină din nou petrecere lângă foc.

Mostar

Relaxare în hamace sau vizităm orășelul istoric Mostar - "Comoara Balcanilor". Sau repetăm experiența de rafting pe râul Tara. Seara o încheiem cu o petrecere de "la revedere".

La revedere Bosnia!

După micul dejun ne luăm la revedere de la frumoasele locuri pe care le-am vizitat și ne întoarcem acasă.

12 - 18 May 2024

BOSNIA & MONTENEGRO ADVENTURE

4 locuri rămase

16 locuri rezervate

3.999 RON / pers

Avans 30%

Ce include aventură

Include

Ghizi

Ghizi montani certificați și ghizi rafting acreditați internațional. Asistare la toate activitătile de către ghizi locali.

Activități

Tot programul de aventură: expediție de rafting pe râul Tara și trasee de hiking în Parcul Național Durmitor.

Echipamente incluse

Echipament de rafting complet (costum de neopren, încălțăminte de neopren, vestă de salvare, cască).

Cazare

Cazare în căsuțe de lemn cu 2 – 4 paturi și grup sanitar comun, în complexul de cazare a partenerilor noștrii bosnieci (pentru zilele 1, 2, 4, 5, 6) .

Mese

Mesele pentru zilele de program: ziua 1 (cină), zilele 2-5 (mic dejun, prânz și cină), ziua 6 (mic dejun, cină), ziua 7 (mic dejun).

Transport local

Logistica, transportul local la toate activitățile din ofertă.

Asistență

Asistență pe toată perioada vacanței.

Nu include

Transport până la locație

Transportul tur-retur România – Bosnia se va face cu mașini personale. Dar dacă nu ai mijloc de transport personal, poți călători cu van-ul GREEN ADVENTURE în regim de car sharing. Pentru mai multe detalii te rugăm să ne contactezi.

Cazare ziua 3

Aproximativ 30 euro/ persoană.

Taxă de intrare în Parcul Național

40 Euro/persoană.

Tiroliană

Traseul de tiroliană este opțional.

Transport Mostar

Transportul până la destinația Mostar propusă ca și program opțional din ziua 6 (se realizează cu mașinile personale). La cerere putem să oferim o soluție de transport pentru tot grupul.

Rafting opțional

Opționalul programului de rafting din ziua 6 (50 Euro/persoană).

Băutura alcoolică și non alcoolică

Băutura consumată (alcoolică și non-alcoolică) în fiecare zi de program și-o asigură fiecare în parte, după gusturile și nevoile personale.

Asigurarea de călătorie

Vă recomandăm să aveți o asigurare de vacanță care să includă acoperire pentru sporturi de aventură.

Mâncare și cazare

Acomodare în complexul de cazare (pentru zilele 1, 2, 4, 5, 6) în căsuțe de lemn cu 2 – 4 paturi și grup sanitar comun. Pentru ziua 3 cazarea se va face într-un hotel de 4 stele.

Mesele incluse în prețul de program: ziua 1 (cină), zilele 2-5 (mic dejun, prânz și cină), ziua 6 (mic dejun, cină), ziua 7 (mic dejun).

Accesul la destinație

Transportul tur-retur România – Bosnia se va face cu mașini personale. Dar dacă nu ai mijloc de transport personal, poți călători cu van-ul GREEN ADVENTURE în regim de car sharing. Pentru mai multe detalii te rugăm să ne contactezi.

Echipament necesar

Este suficient să ai doar bagajul personal de vacanță! Și în acest bagaj, nu uita să incluzi:

  • pentru activitatea de rafting: costum de baie și prosop (echipamentele tehnice sunt furnizate în proporție de 100% de către Green Adventure)
  • pentru drumețiile montane: încălțăminte adecvată cu talpă aderentă (trekkeri, gheată sau bocanc), tricou din merinos, polar, jachetă impermeabilă.

Întrebări frecvente

Acte necesare pentru vacanța în Bosnia și Muntenegru?

Pentru tranzitarea granițelor din acest program, buletinul este suficient. Nu e nevoie de pașaport sau viză. Totuși, te sfătuim să închei o asigurare de călătorie înainte de deplasare.

Este necesară experiența anterioară pentru a participa?

Absolut nu! Ghizii noștri experimentați și echipamentele de top vor garanta o experiență sigură și memorabilă, indiferent de nivelul tău de experiență.
Ce ar trebui să aduc cu mine?

Pe lângă bagajul personal de vacanță, te rugăm să nu uiți:

Pentru rafting: costum de baie și prosop (echipamentul tehnic e furnizat integral de Green Adventure).

Pentru drumeții: încălțăminte adecvată (trekkeri sau bocanci), tricou din merinos, polar, și o jachetă impermeabilă.

Care este vârsta minimă pentru a participa?

Organizăm acest program de 12 ani și am primit numeroase familii cu copii. Bazându-ne pe experiență, recomandăm participarea copiilor ce au minim 7 ani și care au o condiție fizică potrivită pentru drumeții montane de dificultate medie.

De asemenea, ar trebui să aibă o familiaritate cu apa și să fi avut expunere anterioară la activități outdoor.

Ce condiție fizică este recomandată?

Acestă vacanță se concentrează pe activități outdoor. Dacă poți urca 10 etaje fără să te simți epuizat, te vei adapta cu ușurință la această aventură.

Bărcile de rafting se răstoarnă?

Uneori, ca parte a distracției. Dacă preferi o coborâre mai calmă, ghizii Green Adventure se vor adapta. În caz de răsturnare accidentală, echipamentele noastre te vor proteja.

O să îmi fie frig în costumul de neopren?

Costumul de neopren este proiectat să mențină căldura corpului, chiar și atunci când e ud. Asigură confort termic îndelungat.

Pot să vin cu mașina personală? Există cerințe speciale?

Dacă dorești să folosești mașina personală, asigură-te că asigurarea RCA include Serbia și Bosnia-Herțegovina în „cartea verde”. Dacă nu, discută cu furnizorul tău.

Cât de sigură este Bosnia pentru turiști?

Deși războiul din anii ’90 a lăsat o impresie puternică, Bosnia s-a transformat într-o destinație turistică primitoare. Oamenii sunt extrem de prietenoși, și garantăm că vei avea o experiență plăcută alături de ei.

Itinerariu

Ziua 1 - Startul unei aventuri autentice în vacanța din Bosnia!

Începem vacanța în Bosnia cu o călătorie captivantă către orașul Foča. Plecăm din București dimineața devreme, cu entuziasm și curiozitate. Deși drumul are 866 km, fiecare kilometru este o aventură în sine, o introducere în cultura și frumusețea regiunii. Pe traseul nostru, avem ocazia să descoperim locuri unice:

Satul lui Kusturica: un loc care te face să simți că ai intrat într-un basm.

Podul peste Drina: nu doar un reper istoric, ci și sursa de inspirație pentru o carte celebră. Este o oprire obligatorie!

Seara ne așteaptă o primire călduroasă la prietenii noștri bosnieci. Ne cazăm într-un complex de aventură situat pe malul râului Tara, în inima pădurii. Căsuțele în care vom dormi au 2-4 paturi și sunt dotate cu toate facilitățile necesare pentru confort: curățenie, paturi single, prize … etc. Complexul dispune de grupuri sanitare complet echipate, un restaurant, bar și o vatră de foc, locul perfect pentru petreceri memorabile.

Vom degusta prima cină bosniacă și ne vom delecta cu preparate delicioase. Un avertisment prietenos: chiar dacă ai planuri de a slăbi în această vacanță în Bosnia, mâncarea delicioasă ar putea să te facă să-ți revizuiești planurile!

După cină, distracția continuă pentru cei cu energie. Cei obosiți pot alege să se retragă și să se odihnească pentru zilele pline de aventură ce urmează.

ZIUA 2 - DRUMEȚIE PRIN INIMA NATURII SĂLBATICE DIN BOSNIA

Începem ziua cu un mic dejun energizant, pregătindu-ne pentru drumeția în Bosnia care ne așteaptă. Îmbarcați în mașinile oferite de gazdele noastre bosniace, pornim spre una dintre cele mai fascinante experiențe montane.

Azi, vom pasi pe cărările pădurii Perucia, o veritabilă comoară naturală, fiind cea mai bătrână pădure din Europa. În acest cadru de basm, unde poveștile și legendele prind viață, parcurgem un traseu de hiking în Bosnia care ne va oferi vederi și senzații unice.

Dupa aproape 2 ore de drumeție, ajungem la cascada Skakavac, care se înalță la impresionanta altitudine de 98 de metri. Priveliștea ce ne înconjoară este una de neuitat. Aici ne vom relaxa, bucurându-ne de un picnic la umbra copacilor seculari.

Înnoiți de această pauză, ne reîntoarcem la mașini și pornim spre locul de cazare, unde ne așteaptă o altă delicatesă bosniacă: miel la proțap. Pregătit cu măiestrie pe un pat de jar, acest fel de mâncare tradițional va fi cu siguranță punctul culinar de atracție al serii.

Și pentru că o zi plină de aventură se încheie cu distracție, avem în plan o mică petrecere. Nu prea târziu, însă, pentru că mâine ne așteaptă noi provocări și trasee de drumeție în Bosnia!

ZIUA 3 - RAFTING PE RÂUL TARA: AVENTURĂ ÎN INIMA BOSNIEI ȘI MUNTENEGRULUI

Începem ziua cu pregătirile pentru o experiență de neuitat: rafting pe Tara, bijuteria turcoaz a Europei și una dintre cele mai cristaline ape ale continentului. Cunoscut ca fiind cel mai impresionant râu din Europa, Tara se mândrește cu un canion de o adâncime asemănătoare cu Marele Canion (USA) -de până la 1337 m și o lungime totală de 146 km! Peisajele oferite sunt atât de spectaculoase încât vă vor aminti de cadrele filmului Avatar.

Pregătiți pentru rafting în Muntenegru și Bosnia, vom acoperi o distanță impresionantă de aproximativ 90 km prin acest canion, aventurându-ne pe apele învolburate cu bărcile noastre de rafting.

Dimineața, cu echipamentul pregătit, pornim cu mașinile Green Adventure spre Zabljak, Muntenegru. În drum, vom traversa Parcul Național Durmitor, unde ne vom bucura de priveliști montane de vis.

Punctul nostru de start pentru rafting pe Tara ne oferă o surpriză palpitantă: o tiroliană care traversează Canionul Tara, oferindu-ne senzația unică de zbor peste această minune naturală. Cei îndrăzneți pot testa această atracție inedită.

După această experiență amețitoare, ne pregătim pentru expediția principală cu o gustare picnic, setăm bărcile și echipamentul și intrăm pe apele râului Tara. Ne așteaptă valuri învolburate, adrenalină, peisaje magnifice și o apă de un albastru hipnotic.

Vom naviga prin cea mai adâncă parte a canionului, Radovan Luka, și, la doar 10 km distanță, ne vom opri pentru cazare în singurul hotel de 4 stele din rezervație.

În seara aceasta, lângă un foc de tabără, vom da startul unei petreceri sub cerul înstelat.

ZIUA 4 - RAFTING PE RÂUL TARA: RODEO PE APĂ!

Dimineața ne salută cu energie și aventură, fiindcă o nouă zi de rafting ne așteaptă. După un mic dejun revitalizant, pregătim echipamentul și, cu bărcile încărcate, reluăm expediția de rafting pe apele cristaline ale râului Tara. Acest traseu ne oferă momente de rodeo adevărat: vâslim intens prin rapids-uri de clasă 3-4, înfruntând valurile năvalnice.

Raftingul pe râul Tara este o experiență care abundă cu adrenalină și amuzament. Ne stropim, râdem, simțim inima bătând cu peste 100 de bătăi pe minut și ne lăsăm conduși de ape prin peisaje de poveste. Promitem că va fi cea mai inedită și palpitantă aventură de rafting pe care ați trăit-o vreodată! La jumătatea zilei, ne oprim pentru un prânz în aer liber, savurând un picnic în mijlocul naturii.

După ore întregi de vâslit și emoții puternice, revenim la locul nostru de cazare inițial. În această seară, Bosnia ne primește cu ospitalitate și tradiție: o cină delicioasă specifică zonei, un foc de tabără primitor și, evident, o petrecere autentică. Pentru că aici, în inima Bosniei, știm cu adevărat ce înseamnă să petrecem!

ZIUA 5 - DRUMEȚIE ÎN PARCUL NAȚIONAL DURMITOR: O DESTINAȚIE DE NEUITAT

Ziua începe cu un mic dejun îmbietor, iar aroma cafelei ne revigorează după festivitățile din noaptea anterioară. E timpul pentru o nouă aventură: ne pregătim pentru hiking în Parcul Național Durmitor, având ca destinație pitorească traseul Trnovacko Lake.

Urcăm în mașinile Green Adventure și după un drum de 1,5 ore, atingem punctul de start al drumeției noastre montane. Parcul Național Durmitor ne deschide porțile și pe parcursul a două ore de hiking, suntem conduși prin peisaje montane uluitoare, până ajungem la lacul Trnovacko. Acest colț de rai ne invită să ne relaxăm, iar cei mai aventuroși dintre noi se pot răcori cu o baie în apele lacului. Peisajele sunt atât de impresionante încât cu greu îți găsești cuvintele potrivite pentru a le descrie.

Savurăm un prânz picnic pe malul lacului, înconjurați de frumusețea naturală a Parcului Național Durmitor. După ce ne-am încărcat cu energie pozitivă și am imortalizat momentele în inimi și pe camere, ne îndreptăm înapoi spre baza noastră.

Seara ne aduce laolaltă într-un cadru prietenos: o cină delicioasă în lumina focului și apoi, bineînțeles, o altă petrecere pentru a celebra încă o zi magică în Bosnia și Muntenegru.

ZIUA 6 - ALEGEREA TA: RELAXARE, VIZITAREA ORĂȘELULUI ISTORIC MOSTAR SAU AVENTURĂ PE RÂUL TARA

După serii de aventuri și descoperiri captivante, ziua a șasea ne oferă flexibilitatea de a ne relaxa sau de a ne aprofunda explorările. Pentru cei care doresc o zi liniștită, hamacele ne așteaptă să ne destindem și să ne reamintim momentele petrecute.

Totuși, pentru pasionații de istorie și cultură, avem propusă o excursie inedită. Astăzi avem șansa de a vizita orașelul istoric Mostar – un adevărat simbol al Balcanilor și o perlă a patrimoniului mondial. Situat la o distanță de aproximativ 170 km de baza noastră, Mostar se dovedește a fi o destinație care merită fiecare kilometru parcurs.

Dar, pentru cei ce nu se pot sătura de adrenalină și aventură, avem și pentru ei o propunere: o nouă experiență de rafting! Știm că porțiunea „rodeo” de pe râul Tara a fost un real succes, așa că, bazându-ne pe 12 ani de experiență în organizarea acestor expediții, am observat dorința multora de a reedita acea trăire unică pe sectorul tehnic și spectaculos al râului.

Seara ne va găsi reuniți în spiritul camaraderiei, sărbătorind cu un party de “la revedere”. Este momentul să ne împărtășim poveștile, să râdem și să ne bucurăm alături de noii noștri prieteni bosnieci.

ZIUA 7 - CONCLUZII ȘI LA REVEDERE DUPĂ O VACANȚĂ EXTRAORDINARĂ ÎN BOSNIA ȘI MUNTENEGRU!

Dimineața aceasta ne găsește trezindu-ne devreme, cu gândul la zilele petrecute aici. După un mic dejun delicios și o ultimă privire la peisajele care ne-au însoțit în această călătorie, este momentul să ne pregătim pentru plecare. Cu lacrimi în ochi și emoții amestecate, spunem “la revedere” acestei vacanțe în Bosnia și Muntenegru – o destinație ce ne-a oferit atât de mult.

În inimile noastre și în bagajele noastre, transportăm amintiri prețioase și experiențe inegalabile care vor rămâne cu noi și ne vor însufleți zilele pentru mult timp de acum încolo.

Chiar dacă această vacanță de aventură s-a încheiat, gândurile noastre zboară deja spre următoarea ocazie când vom putea descoperi noi locuri și noi aventuri. Până atunci, să ne amintim cu drag de fiecare moment petrecut împreună în această călătorie excepțională!

Plusul Green Adventure

Bun venit în lumea aventurii autentice oferită de Green Adventure! Suntem o companie dedicată călătoriilor transformaționale, și ne-am asumat misiunea de a vă ghida printr-un proces de dezvoltare personală, oferindu-vă experiențe care vor rămâne în memoria voastră pentru totdeauna.

Prin programele noastre, vă oferim mai mult decât o vacanță obișnuită. Avem o echipă de ghizi experimentați și pasionați, care nu sunt doar însoțitori în călătorie, ci și coach specializați. Acești ghizi vă vor însoți în fiecare etapă a călătoriei voastre, oferindu-vă suport și îndrumare personalizată.

Fiecare program Green Adventure este conceput cu atenție și dedicare. Nu doar că veți explora locuri incredibile și veți participa la activități pline de adrenalină, dar veți avea oportunitatea de a vă descoperi și de a vă dezvolta abilități noi. Vom învăța împreună tehnici de outdoor și supraviețuire, vom explora activități în aer liber, dar și cultura și tradițiile locale.

Valorile noastre fundamentale sunt siguranța, creșterea personală și autenticitatea. Vrem să vă ajutăm să depășiți limitele personale, să vă dezvoltați încrederea în sine și să vă descoperiți potențialul. Fiecare provocare pe care o întâmpinați în timpul aventurii voastre va fi o oportunitate de creștere și de depășire a propriilor bariere.

Călătoriile noastre sunt concepute pentru a vă oferi o perspectivă mai profundă asupra destinațiilor pe care le vizităm. Vom interacționa cu localnicii, vom învăța despre tradițiile și obiceiurile lor și vom susține comunitățile locale în mod responsabil.

Vă asigurăm că experiența Green Adventure nu se oprește la durata călătoriei. Vă încurajăm să aplicați ceea ce ați învățat și experimentat în viața voastră de zi cu zi și să continuați să vă dezvoltați abilitățile și mentalitatea dobândite. Veți deveni mai rezilienți și veți aborda noi provocări și oportunități cu îndrăzneală și încredere.

Alăturați-vă nouă în această călătorie a autodescoperirii și dezvoltării personale. Green Adventure vă așteaptă cu brațele deschise pentru a vă ghida într-o experiență de neuitat!

Returul plații

Această vacanță oferă returnarea plății în cazul restricțiilor de călătorie sau indisponibilitatea de a călători din motive personale de sănătate. Află condiții

Mihnea S.

Amazing experience rafting in Bosnia & Montenegro

May 2023

All in all: great experience! Not the kind of holiday I would have programmed on my own. No luxury camps, no fancy transportation, no tight schedule. BUT, in exchange, a natural camp with fair conditions, great, great hosts, transportation provided by Green ( best idea ever! it was so much fun traveling in a small group ), relaxed schedule ( everything happened when best it was :) ... ). Such a wonderful experience ! Now, some practical details for the prospects:
1. take the Green Van, if possible - traveling with a small group is a pleasure
2. take cash on you: EUR for Montenegro, more EUR for Bosnia ( though if you have local currency, you can use it, but generally EUR are accepted on a 1 EUR for 2 BAM )
3. do not expect precise schedule: things are treated in a relaxed way. And this is a good thing, you'll learn to loosen up :)
4. forget internet: there is wifi available in the camp but that's it. Mobile voice and data is fiercely expensive. And most of the time nonexistent, as you are traveling through high mountains and deep valleys.
5. expect very good food and in large quantities
6. expect good alcohol and in very large quantities
7. expect good fun in endless quantities :)
All the necessary details will be provided by the organizer so don't worry. They know what they are talking about, this program is in place since 2010.
To summarize: I'd be going back with them, anytime ! Again and again !
Ouch! Not to forget: the guides are an amazing team. Professional and fun ( rare combination ). And the hosts: great! Special mention to Milan and Dimitri ! ( thanks guys, you've been great ! ) And one more thing: my God, what a beautiful country they have !! Both Bosnia and Montenegro are breathtaking !

Iana Iomer

Bosnia Adventure

Oct 2022

A wonderful adventure with qualified people who help you and give you advice when needed. I felt good, and the team atmosphere was great , they make you smile every time with great jokes and good vibes. They give you support and help you get more confidence in yourself.

Mihaela

Great adventures

Mar 2022

You can experiment a large variety of advendures that can make you overcome your limits or indulge yourself with pleasure. Some of those are designed to discover new places and new culture or to discover your inner self. Others can help you find yourself or even get lost.
An always smiling, well prepared team will always find solutions to any problems one might have. Feel free to experiment anything you want, knowing they will keep you safe. Every single adventure enriches your life by gathering memories, laughter and new friends.
I totally recommend!

Simone A.

Vacanta mea perfecta in Bosnia

May 2023

Vreti parerea mea? Nici nu stiu cu ce sa incep ... imi schitasem in cap o idee despre aceasta vacanta, dar a depasit cu mult schitele mele. Imi vin atat de multe in cap, incat mi e teama ca ratez ceva sau pe cineva, oricum cuvintele mele sunt sarace in aceasta descriere. Voi incepe cu oamenii pe care i-am intalnit, zici ca ne a adunat Dzeu pe toti in acelasi loc, super oameni, super faini, si ai nostri si ai lor (bosniacii).
Apoi, programul ... intens, dar de vis!!! Peisajele cu toate nuantele de green, drumetiile in sir indian cu glume, hohote de ras si multa voie buna si nu in ultimul rand rafting, woww ... ce senzatii, dar si ce distractie! Toti am avut impresia ca barca lui a fost cea mai tare, ca in barca lui s-a ras cel mai mult, si tot asa.
Camp-ul, mancarea, oameni ... despre ce vorbim? Iar despre ghidul nostru, Adi, ne-a oferit totul la superlativ. The best ever! Cred ca s-a pricopsit cu mine, fara el nu mai plec :).
Baieti, cea mai tare vacanta a mea! Va multumesc pentru tot! Tineti-o tot asa!

Certificări Green Adventure