Am lansat programele de vacanțe externe sezon 2024. Înscrie-te acum!

Samothraki Combo Adventure 2024

Experiență totală: canyoning, caiac și hiking, perfect armonizate cu momentele de distracție și relaxare

Aventură Autentică și Accesibilă în Samothraki cu Green Adventure. Descoperă un mix unic de activități în această vacanță, concepute să îmbine pasiunea pentru aventură cu accesibilitatea pentru toți. La Green Adventure, credem că fiecare merită să simtă emoția pură a aventurii, indiferent de nivelul de experiență.

De la sesiuni electrizante de canyoning, plimbări cu caiacul pe ape cristaline, hiking pe poteci pitorești, până la descoperirea comorilor ascunse ale Samothraki și răsfăț culinar în tavernele locale, această vacanță promite să fie o experiență autentică și memorabilă.

Locație

Grecia, Samothraki

Cazare

În camere duble sau triple

Durată

6 nopți, 7 zile

Perioadă

7-13 Iulie / 14-20 Iulie 2024

Grup

Maxim 8 pers

Dificultate

Medie

Începând de la 3.899 lei(/ persoana)

Ce include aventura? Vezi detalii în această secțiune.
Avansul tău o să fie acoperit de clauza Returul Plății.

Portul Samothraki, localitatea Kamariotissa

Plajă și baie în Marea Egee, delicii culinare la taverenele autentice din port.

Samothraki - Paradiso

Aventura începe cu primul traseu de canyoning pe traseul Paradiso. Cină pe plajă la o terasă superbă.

Pachia Ammos

Program de caiace, relaxare pe plaje salbatice.

“Casa Marilor Zei”

Vizităm templul antic și descoperim secretele cultului Misterelor și istoria statuetei Nike.

#SuperAventura

Dacă e super aventură înseamnă ca e canyoning. Urmează traseul Fonias. Adică în traducere "Ucigașul". Încheiem seara cu carne de capră la proțap și un apus superb.

vf. Fengari, Pachia Ammos

Opțional escaladăm cel mai înalt vârf de munte din Samothraki sau ne relaxăm pe plajă. Tu alegi! Încheiem seara cu o cină festivă.

Alexandropouli

Ne îmbarcăm în ferry și pornim către România.

07 - 13 Jul 2024

Samothraki Combo Adventure

5 locuri rămase

3 locuri rezervate

3.899 RON / pers

Avans 30%

14 - 20 Jul 2024

Samothraki Combo Adventure

6 locuri rămase

2 locuri rezervate

3.899 RON / pers

Avans 30%

Ce include aventura

Include

Ghizi

Ghizii noștri sunt certificați internațional IcoPro (International Canyoning Organization For Professionals) și național pentru activitatea de canyoning, British Canoe Sea Kayak pentru activitatea de caiac și ghizi certificați național ca ghizi montani pentru activități montane.

Echipament caiac

Echipamentul tehnic necesar pentru caiac este inclus în preț, așadar nu veți avea costuri suplimentare de închiriere.

Echipament canyonig

Echipamentul tehnic specific pentru canyoning este cuprins în preț, deci nu veți fi nevoiți să suportați costuri adiționale de închiriere.

Cazare

Cazare pe toată perioada vacanței în camere duble sau triple.

Transport pe insulă

Transportul pe insulă cu Van-ul Green.

Nu include

Transport până la locație

Transportul România - Samothraki se face cu mașina personală, sau, în lipsa acesteia, cu van-ul Green Adventure, în regim car sharing. Contactează-ne pentru detalii.

Taxă feribot

Cu aproximație 15 Euro/persoană și 50 Euro/mașină

Mese și băutură

Mesele și băutura pe toată perioada programului.

Asigurarea de călătorie

Vă recomandăm să aveți o asigurare de vacanță care să includă acoperire pentru sporturi de aventură.

Mâncare și cazare

Cazarea pe toată perioada vacanței se va face în camere duble sau triple.
Mesele și băuturile nu sunt incluse, dar vom ajunge în locații speciale, necunoscute de turiști unde te vei putea delecta cu delicatese autentice grecești, alese în funcție de preferințele tale.

Accesul la destinație

Transportul România – Samothraki se face cu mașina personală, sau, în lipsa acesteia, cu van-ul Green Adventure, în regim car sharing. Contactează-ne pentru detalii.

Echipament necesar

În bagajul tău ar trebui să includă haine potrivite pentru vacanță în Grecia, protecție solară, o pălărie sau șapcă, încălțăminte de apă și bineînțeles, bună dispoziție! Restul echipamentului îl asigurăm noi!

Întrebări frecvente

1. Este necesară experiența anterioară pentru a participa?

Nu, nu e nevoie de experiență prealabilă. Vei primi instrucțiuni specifice pentru tehnica de rapel și caiac direct la fața locului.

2. Ce ar trebui să aduc cu mine?

Pe lângă bagajul tău standard pentru o vacanță în Grecia, recomandăm să ai cu tine: protecție solară, pălărie sau șapcă, încălțăminte specială pentru activități în apă și bineînțeles, o dispoziție excelentă. Noi ne ocupăm de restul echipamentelor.

3. Care este vârsta minimă pentru a participa?

Vârsta minimă este de 7 ani, cu condiția ca copilul să fie însoțit de un adult. De asemenea, este important ca acesta să aibă o condiție fizică adecvată și să fie familiarizat cu drumețiile montane de nivel mediu și activităti nautice.

4. Ce nivel de condiție fizică este necesar?

Dacă te simți confortabil să participi la o drumeție montană pe teren standard, atunci ești gata să te alături acestei aventuri cu noi.

5. Cum este cazarea în Samothraki?

Optăm pentru pensiuni de 3 stele, oferind camere duble sau triple, în funcție de alegerea ta. Toate camerele sunt dotate cu grup sanitar și aer condiționat.

6. Voi simți frig în timpul activității de canyoning?

Nu-ți face griji! Costumul de neopren pe care îl vei purta este special conceput pentru a menține căldura corpului chiar și atunci când ești ud. Iar să nu uităm: suntem în Grecia și luna este iulie!

Itinerariu

ZIUA 1 - Pășind pe tărâmul fermecat al Samothraki!

Începem această inedită vacanță în Samothraki direct din București, pornind spre frumoasa Grecia. Curând ajungem în pitorescul Alexandroupoli, unde ne pregătim pentru o călătorie relaxantă cu feribotul. Următoarele 2 ore sunt dedicate admirației pentru peisajele marine, cu o ocazie specială de a hrăni pescărușii în zbor, adăugând o notă jucăușă traversării.

În scurt timp, Samothraki ne îmbie de la orizont. Ancorăm în portul din Kamariotissa și simțim deja briza Mării Egee. O baie răcoroasă în apele sale cristaline este modul perfect de a ne saluta destinația. Și ce poate fi mai autentic decât o cină tradițională? Ne îndreptăm spre o tavernă locală unde prietenii noștri greci ne vor servi delicatese de fructe de mare, specific regiunii. Finalul zilei ne găsește toastând și celebrând startul acestei aventuri unice în Samothraki!

ZIUA 2 - În Pulsul Aventurii Samothraki!

Începem ziua cu savoarea aromei de cafea grecească și un mic dejun delicios, amândouă cu vedere panoramică la Marea Egee. Pulsul aventurii în Samothraki bate mai rapid astăzi, având în prim-plan fascinanta experiență de canyoning.

Traseul „Paradiso” – un nume ce reflectă magia și frumusețea naturală inconfundabilă a Samothraki – va fi scena primei noastre aventuri. Nu numai rapelurile incitante, dar și zonele pitorești de recreere vor satisface spiritul de aventurier din fiecare participant. Începem cu un instructaj detaliat, iar până la finalul zilei, secretele tehnicii de rapel vor deveni o a doua natură pentru voi.

De subliniat: rapelul se desfășoară autonom sub supervizarea voastră, dar pentru o protecție maximă, experții noștri aplică tehnici de asigurare riguroase, garantând siguranța în orice situație.

La finalul acestei incursiuni în canyoning, spiritul de echipă și camaraderia se vor manifesta firesc. Cu siguranță, fiecare va păși cu pas mai hotărât pe drumul aventurii.

Pentru a încheia în stil, o terasă la malul mării ne așteaptă. Vom savura o cină delicioasă direct pe nisipul călduț al plajei, încununând astfel o zi memorabilă în “vacanța Samothraki“.

ZIUA 3 - Pachia Ammos: Soare, Nisip și Aventură în Caiace pe Valurile Mării Egee!

Dimineața începe cu răsfăț: un mic dejun revigorant și aroma autentică a cafelei grecești, care ne trezește simțurile pentru ziua ce va urma. Direcția noastră? Splendoarea sudului insulei Samothraki, cu destinația plaja Pachia Ammos.

Sub razele soarelui, ne abandonăm relaxării pe această plajă pitorească. Baia în Marea Egee și prânzul la taverna localnicului nostru Nicholas, adaugă aromele Greciei la experiența noastră. După un moment de odihnă în umbra măslinilor, ora 16:00 vine cu promisiunea unui ture de caiace pe tonurile de smarald ale mării.

Punctul nostru de atracție este plaja Vatos – un colț de paradis, departe de tumultul modern. Accesibilă doar din mare sau după o călătorie printr-un peisaj montan sălbatic, Vatos adună suflete în căutarea reîntoarcerii la natură. Aici, printr-un tunel misterios, descoperim un refugiu al oamenilor care trăiesc în armonie cu natura, un veritabil scenariu Robinson Crusoe.

Traseul nostru în caiac este accentuat de peisajele stâncoase, amintire a istoriei vulcanice a insulei Samothraki. Peșteri ce se deschid în fața noastră, claritatea apei care dezvăluie abisuri submarine, și, dacă norocul ne surâde, un dans cu delfinii din Marea Egee.

Ultima oprire ne dezvăluie Kremastos – cea mai înaltă cascadă din Samothraki. Cei 230 m de cădere liberă vor fi decorul perfect pentru amintirea unei vacanțe inedite. Și cum ziua nu e completă fără magia apusului, încheiem călătoria la plaja Kipos, cu nisipul său distinctiv negru, pentru a asista la retragerea soarelui în Marea Egee.

Seara ne găsește la restaurantul cel mai faimos pentru bucatele sale cu capră din Samothraki. Capră cu miere, capră cu gutui sau capră cu vinete – care dintre aceste delicii va fi alegerea voastră?

Această zi combină toate elementele ce fac vacanța în Samothraki atât de specială: natura, aventura, gastronomie și tradiții autentice.

ZIUA 4 - Samothraki: Imersiune în Istoria și Cultura Insulei

La primele raze ale soarelui, aroma cafelei grecești ne va trezi și ne va pregăti pentru ziua plină de istorie și cultura care ne așteaptă în inima Samothraki. Această zi va combina relaxarea cu explorarea pentru a oferi turistilor o perspectivă completă asupra acestei destinații unice.

Ne îndreptăm inițial spre templul antic “Casa Marilor Zei”, o adevărată bijuterie a patrimoniului cultural al insulei. Aici, veți descoperi secretele cultului “Misterelor” și veți trăi poveștile fascinante ale insulei, incluzând povestea legendară a statuetei Nike, acum păstrată cu mândrie la muzeul Luvru din Paris.

Apoi, ne vom scufunda în atmosfera boemă a capitalei Samothraki: Chora. Vă invităm să explorați împreună cu noi labirintul străduțelor sale pitorești și să savurați deliciile culinare organice pregătite de localnicii noștri prietenoși.

Ultima noastră oprire ne va aduce în Therma, un orașel plin de viață și culoare. Pășind pe străzile sale, veți simți esența adevăratei Grecii. Seara, ne vom încheia călătoria zilei la o tavernă tradițională, unde un festin cu mâncăruri grecești tradiționale, de la pește proaspăt la mâncăruri gătite cu pasiune, ne va încânta papilele gustative.

Pe parcursul acestei zile, vacanța în Samothraki va deveni o călătorie fascinantă în istorie, cultură și gastronomie, care va adânci conexiunea vizitatorilor cu spiritul vibrant al insulei.

ZIUA 5 - Adrenalină și Arome Tradiționale: Canyoning în Fonias și Cina Montană în Samothraki

După zilele de relaxare pe plajele din Samothraki, este momentul să ne înălțăm pulsul cu o aventură de neuitat: canyoning în Fonias, adesea numit „Ucigașul” datorită misterului și provocărilor sale. Această experiență de canyoning în Samothraki promite să ofere atât amatorilor cât și avansaților o incursiune intensă în natura sălbatică a insulei.

Dacă în primele zile am explorat bazele canyoningului, acum ne vom aprofunda aptitudinile cu rapeluri dinamice prin cascade și salturi spectaculoase în bazinele cu apă cristalină. Fonias nu este doar un traseu, ci o experiență multisenzorială ce combină adrenalina cu frumusețea nealterată a naturii.

După o zi plină de aventură, veți fi răsplătiți cu o experiență culinară autentică, în inima muntelui Samothraki. Vom poposi într-un pitoresc sat montan unde tradițiile sunt păstrate cu sfințenie. Aici, veți fi invitați să savurați o specialitate locală: carne de capră gătită la protap, într-o atmosferă care combină farmecul rustic cu panoramele spectaculoase ale apusului.

Pe parcursul acestei zile, călătoria în Samothraki se transformă într-o adevărată simfonie de emoții, culori și arome, garantând o experiență completă pentru orice călător avid de senzații tari și bucate delicioase.

ZIUA 6 - LIBERTATEA DE A ALEGE ÎN SAMOTHRACE

A sosit ziua în care te ghidăm fie către relaxare supremă pe malul Mării Egee, fie către înălțimile mândre ale Samothraki. Tu decizi cum vrei să-ți petreci această zi memorabilă.

Opțiunea 1 – Oază de Relaxare: poți opta pentru o zi de relaxare pe nisipurile fine ale plajei Pachia Ammos, considerată a fi comoara ascunsă a insulei. Îmbie-te cu sunetul valurilor, bucură-te de soare și lasă-te purtat de starea de chill.

Opțiunea 2 – Aventura în Inima Muntelui: dacă adrenalină și spiritul de aventurier îți bat la ușă, vârful Fengari te provoacă la o călătorie verticală. Plecând direct de la nivelul mării, urcușul spre acest vârf de 1611 metri promite să fie o experiență intensă și răsplătită cu vederi panoramice asupra insulei și Mării Egee. Dar nu subestima acest traseu – este o provocare autentică și efortul ascensiunii este unul dificil. „Fengari” înseamnă „Luna” și, ajungând acolo, vei înțelege de ce.

Orice alegere ai face, ziua se va încheia cu o cină festivă, un moment perfect pentru a împărtăși experiențele zilei și pentru a brinda pentru aventurile care ne așteaptă.

Notă: Escaladarea vârfului Fengari este un serviciu opțional. Detalii suplimentare și condiții sunt disponibile în secțiunea „Ce include aventura”.

ZIUA 7 - RAMAS BUN, SAMOTHRACE!

A venit momentul să spunem „adio” misticului Samothraki. Deși toate escapadele au un sfârșit, această experiență va rămâne cu siguranță ca un punct de referință în călătoriile tale, un amestec perfect de aventură și auto-descoperire în inima Greciei.

În timp ce ne îndreptăm spre ferry, ne vom aminti de fiecare apus privit de pe plajele din Samothraki, de fiecare gust autentic grecesc și de fiecare moment petrecut în acest colț de paradis. Din Alexandroupoli, călătoria noastră ne va conduce înapoi spre România, unde, deși vom reveni la rutina zilnică, sufletele noastre vor fi încărcate cu amintirile acestei escapade.

Plusul Green Adventure

Bun venit în lumea aventurii autentice oferită de Green Adventure! Suntem o companie dedicată călătoriilor transformaționale, și ne-am asumat misiunea de a vă ghida printr-un proces de dezvoltare personală, oferindu-vă experiențe care vor rămâne în memoria voastră pentru totdeauna.

Prin programele noastre, vă oferim mai mult decât o vacanță obișnuită. Avem o echipă de ghizi experimentați și pasionați, care nu sunt doar însoțitori în călătorie, ci și coach specializați. Acești ghizi vă vor însoți în fiecare etapă a călătoriei voastre, oferindu-vă suport și îndrumare personalizată.

Fiecare program Green Adventure este conceput cu atenție și dedicare. Nu doar că veți explora locuri incredibile și veți participa la activități pline de adrenalină, dar veți avea oportunitatea de a vă descoperi și de a vă dezvolta abilități noi. Vom învăța împreună tehnici de outdoor și supraviețuire, vom explora activități în aer liber, dar și cultura și tradițiile locale.

Valorile noastre fundamentale sunt siguranța, creșterea personală și autenticitatea. Vrem să vă ajutăm să depășiți limitele personale, să vă dezvoltați încrederea în sine și să vă descoperiți potențialul. Fiecare provocare pe care o întâmpinați în timpul aventurii voastre va fi o oportunitate de creștere și de depășire a propriilor bariere.

Călătoriile noastre sunt concepute pentru a vă oferi o perspectivă mai profundă asupra destinațiilor pe care le vizităm. Vom interacționa cu localnicii, vom învăța despre tradițiile și obiceiurile lor și vom susține comunitățile locale în mod responsabil.

Vă asigurăm că experiența Green Adventure nu se oprește la durata călătoriei. Vă încurajăm să aplicați ceea ce ați învățat și experimentat în viața voastră de zi cu zi și să continuați să vă dezvoltați abilitățile și mentalitatea dobândite. Veți deveni mai rezilienți și veți aborda noi provocări și oportunități cu îndrăzneală și încredere.

Alăturați-vă nouă în această călătorie a autodescoperirii și dezvoltării personale. Green Adventure vă așteaptă cu brațele deschise pentru a vă ghida într-o experiență de neuitat!

Returul plații

Această vacanță oferă returnarea plății în cazul restricțiilor de călătorie sau indisponibilitatea de a călători din motive personale de sănătate. Află condiții

Irina I

Best decision ever

Jul 2023

Booking the trip with Green Adventure was one of the best decisions I've made! The group was small which gave us a chance to know each other and spend most time together. The Samothraki trip was wonderful, highly recommended!

Katana2410

Samothraki with one of the best guides.

Sep 2018

Canioning is Samothraki must be on a bucket list of every person who likes adrenaline. And sea Kayak is fulfilling the one week experience. Bicycle is not one of the best but the places you visit on the island are unique.

Eli K

Samothraki Cayak and Canyoning

Jul 2018

My son of just eleven and I had a fantastic time with The Green Adventure Team on Samothraki. We spent a wonderful week full of activities. Canyoning and cayaking was just amazing. Team Green Adventure is very professional and we also had a great time after program. Catalin & Sebi now all the right places, restaurants & sight seeings. I can definetely adivice this holiday to everyone. For sure I return to Samothraki for another trip with Green Adventure . Thanks a lot guys !

Tomescu D

Amazing experiences with Green Adventure!

Aug 2023

We've had an amazing vacation with Green Adventure in Samothraki, Greece! The guides are very professional, friendly and very helpful, sharing good vibes and energy at all times. We enjoyed kayaking, canyoning, hiking, paddle boarding, spending one night under the stars, on a secluded beach, and swimming under the waterfalls. Not to mention that they knew the best places to enjoy super tasty food. I full heartedly recommend Green Adventure and this was my first trip with them out of many more to come!

Doru M

Amazing experience

Jul 2023

Such an amazing experience!
I’ve travelled with the Green Adventure group last week. For me, Canyoning was one exciting activity, with lots of adrenaline.
The guides were very well organized, safety first in all activities and so fun to be with. I’m pretty sure Samotraki would have not been the same thing if I would have been there on my own.
Thank you Green Team!

Certificări Green Adventure