Activitati

  • Caiac

"From Zero to Hero!"

Procesul de invatare a tehnicilor corecte de caiac este un adevarat Journey Map!
Experienta noastra cumulata in multi ani si brevatarile obtinute in urma participarii la cursuri internationale, ne-a facut sa intelegem ca procesul de invatare nu inseamna doar predarea unor tehnici rigide. Asa ca poti sa te astepti la mult mai mult de la acest curs.  

Parcursul vostru in urma acestui curs, poate sa fie exact ca in acest film!

Instructori curs

Un coach profesionist pentru activitatile outdoor este cineva care indeplineste corect rolurile de profesor, ghid si antrenor si aceste roluri sunt combinate pentru a satisface nevoile individuale ale participantului (participantilor) cu care lucreaza. 

Antrenorul pentru sporturi de aventura poate gestiona riscurile inerente sporturilor de aventura si poate utiliza aceste riscuri pentru a sprijini invatarea si dezvoltarea cursantilor. Un adevarat coach este o persoana care intelege psihologia umana si stie sa dezvolte niste abilitati printr-o tehnica de predare care se muleaza pe profilul fiecarui cursant!

In descrierea de mai sus v-am prezentat ce inseamna pentru noi un adevarat coach, ca sa intelegeti metoda de organizare a acestui curs.
Echipa de instructori Green Adventure a fost formata si instruita in afara tarii si este pregatita sa livreze formula de curs corecta si adaptata procesului de invatare pentru fiecare participant in parte.

Va enumeram certificari internationale obtinute de instructorii Green Adventure:

➕ British Canoe White Water

➕ British Canoe White Water Safety and Rescue 

➕ Rescue 3 International

➕ World Rafting Federation

➕ International Rafting Federation

Parcurgerea acestor certificari internationale ne-a invatat metoda corecta de predare si obtinerea lor demonstreaza competenta echipei noastre!

Despre echipamentele folosite

Ca experienta voastra sa fie cat mai placuta, am pus un accent puternic pe achizitia de echipamente sportive din categoria premium. Astfel la curs o sa vasliti in caiace marca Pyranha, fiecare participant o sa primeasca costum de neopren, incaltaminte de neopren, vesta de salvare (marca Palm) ergonomica si casca. Alaturi de aceste echipamente „standard” o sa aveti si padele (vasle) speciale pentru caiac ww si spraydeck (fusta caiac) de neopren (marca Peak UK).

In completare livram participantilor ca si materiale didactice echipamente specifice tehnicilor de safety: trowbag (sac de recuperare), carabiniere, scripeti, bucle prusik … etc.

De ce caiacul White Water iti dezvolta cel mai bine skill-urile de caiacist?

Chiar daca esti pasionat de sea kayak iti putem spune ca tehnicile invatate in conditii de white water o sa-ti dezvolte cel mai bine abilitatile de caiacist! 

In white water o sa intalnesti toate scenariile si medile acvatice posibile: apa calma, curent usor, curent puternic, valuri, ruperi de nivel … etc. Pe un rau de munte o sa intelegi cel mai bine dinamica apei si dupa parcurgerea acestui curs o sa fii foarte bine pregatit pentru orice tip de apa sau tehnica de vaslit si salvare!


Ziua 1

Modul Incepatori (maxim 6 cursanti): acomodare cu echipamentul, teorie si practica pe lacul Siriu.

In aceasta prima zi de curs va vom explica importanta echipamentelor folosite in caiacul ww si o sa avem o sesiune de teorie in care o sa intelegeti „dinamica apei” (un aspect foarte important!).

In a doua parte a zilei o sa ne deplasam la lacul Siriu si o sa facem exercitii de echilibru si vaslit pe flat water.

Durata curs: aproximativ 6 ore

 

 

Modul Avansati (maxim 4 cursanti): acomodare cu echipamentul si Eskimo Roll.

Cursul o sa inceapa cu socializarea participantilor si cu un briefing in care instructorul o sa extraga de la voi informatii importante despre experienta si asteptarile voastre.

Important: cursul pentru avansati se va desfasura in limba engleza! Coach leader-ii din acest program sunt din afara tarii si au o mare experienta de vaslit in caiace ww. 

Cursul va lua start in locatia noastra de camping Vibe Camp unde in prima parte a acestei zile de curs discutam despre importanta echipamentului, se va face o prezentare teroretica pentru conceptul de „dinamica a apei”, urmad ca in restul zilei sa exersam tehnica de Eskimo Roll in piscina amenajata la Vibe Camp. 

Durata curs: aproximativ 6 ore.

Ziua 2

Modul Incepatori (maxim 6 cursanti): vaslit in curent usor,  ferry glide si eddy.

Astazi o sa faceti cunostinta cu energia unui rau de munte. Instructorii o sa aleaga un pasaj al raului care ofera conditii perfecte de exersat pentru un incepator: curent usor cu zone de eddy bine definite. 

Astazi invatati tehnica de ferry glide cu ajustarea corecta a unghiurior de traversare a raului. In a doua parte a zilei ne concentram pentru tehnica de intrare/iesire in/din eddy.

Durata curs: aproximativ 6-7 ore.

 

 

Modul Avansati (maxim 4 cursanti): ferry glide si eddy.

O sa fie o zi de vaslit pe raul Buzau sau Basca (alegerea raului depinde de conditiile hidrologice)! Astazi o sa exersati tehnicile de vaslit si de echilibru si o sa imbunatatiti tehnica ferry glide-ului si a intrarilor in eddy (in si out) in zonele de curent puternic.

In pauzele de vaslit exersam impreuna tehnica de eskimo roll in curent usor.

Durata curs: aproximativ 6-7 ore.

Ziua 3

Modul Incepatori (maxim 6 cursanti): practice, practice, practice!

O sa fie o zi de vaslit pe raul Buzau! Astazi o sa exersati tehnicile de vaslit, de echilibru si o sa imbunatatiti tehnica ferry glide-ului si a intrarilor in eddy (in si out).

In pauzele de vaslit exersam impreuna tehnicile de salvare cu throwbag si tehnicile corecte de inot in curent.

Durata curs: aproximativ 6-7 ore.

 

 

Modul Avansati (maxim 4 cursanti): coborari pe rau, tehnica de boof si tehnici de salvare.

O sa fie o zi dedicata tehnicilor de coborare pe rau, cu accent pe scenarii de safety: auto-salvare sau salvarea partenerilor la aventura.

In pauze o sa ne odihnim activ exersand tehnica de eskimo roll in curent mediu.

Durata curs: aproximativ 6-7 ore.

Ziua 4

Modul Incepatori (maxim 6 cursanti): coborari pe rau.

In aceasta ultima zi de curs o sa facem coborari pe pasajele de rau alese de instructori. O sa parcurgem toate tehnicile invatate in zilele precedente si o punem in practica mai multe scenarii posibile pe rau.

In jurul orei 16:00 consideram cursul incheiat si din acel moment va puteti numi Caiacisti!

 

 

 

➡ Modul Avansati (maxim 4 cursanti): vaslim si invatam tehnici noi.

Cu totii stim ca repetarea este mama invataturii, deci nu va asteptati ca astazi o sa fiti menajati 🙂.

In aceasta ultima zi de curs o sa parcurgem toate tehnicile invatate in zilele precedente si o sa punem in practica mai multe scenarii posibile pe rau. Astazi prezentam tehnicile de extragere a echipamentului cu sisteme de corzi si scripete (multiplicare) si tehnica de extragere a victimei din curent cu tehnici de glisare pe coarda.

Si toate aceste lucruri se desfasuara impreuna cu repetarea tehnicilor de eskimo roll.

In jurul orei 16:00 consideram cursul incheiat si din acel moment va puteti numi Super Caiacisti!

 

 

Oferta de pret este de 999 lei/persoana*.

➕ Pretul include:

✅ Echipamente complete:

– caiace speciale de white water marca Pyranha

– padela caiac

– veste de salvare ergonomice

– echipament complet de white water: costum de neopren, incaltaminte de neopren, casca, spraydeck caiac

– echipamente specifice de salvare in conditii de white water.

✅ Instructori licentiati international British Canoe White Water, British Canoe White Water Safety & Rescue, Rescue 3, World Rafting Federation si International Rafting Federation.

✅ Transport pe perioada programului

✅ Logistica si organizare program.

Pentru cazare in zona de curs sunt mai multe optiuni:

-la cort, rulota sau motorhome personal in campingul Vibe Camp din zona Valea Lupului (camping cu conditii premium realizat in colaborare cu Green Adventure)

-in locatia de glamping Green Camp (proiect Green Adventure)

-la pensiunile din zona Nehoiu  sau Gura Teghii.

*Servicul de cazare si mesele nu sunt incluse in pretul acestui program.

Echipa Green Adventure are ghizii brevetati international: licenta British Canoe White Water, British Canoe White Water Safety & Rescue, Rescue 3, World Rafting Federation si International Rafting Federation.  Deci oferim un program in care siguranta si satisfactia cursantului este pe primul loc!

 

 

 

 

 

Coach leader curs avansati: Boyd Taylor

Coach leader curs incepatori: George Bobica

Coach curs incepatori: Catalin Campeanu

Ai nelamuriri? Exploreaza sectiunea de intrebari frecvente.

Am nevoie de o experinta anterioara ca sa particip la acest curs?

Modul Incepatori: va recomandam ca sa aveti o minima interactiune cu vaslitul in caiac. Daca ati mai vaslit pana acuma pe lacuri, rauri usoare sau pe mare, atunci o sa aveti un plus clar fata de o persoana care se suie pentru prima data in caiac cu ocazia acestui curs.

Modul Avansati: se adreseaza caiacistilor care se simt confortabili pe clasa 2 si vor sa avansaze la clasa 3 / 3+.

Ce este nevoie sa aduci cu tine?

Doar imbracaminte adecvata conditiilor meteo din perioada acestu program. Va recomandam sa aveti costum de baie si prosop. Restul aducem noi 🙂.

Pentru persoanele care aleg varianta de stat la cort este necesar sa aiba echipamentul complet de camping (cort, saltea gonflabila/izopren, sac de dormit).

 

O sa imi fie frig in costumul de neopren?

Costumul de neopren este conceput in asa fel incat sa mentina temperatura si caldura corpului atunci cand se uda, astfel incat confortul termic sa fie bun, pe o perioada mare de timp.

Costumele de neopren se dezinfecteaza?

Sigur ca da! Dupa fiecare program dezinfectam costumele si incaltamintea de neopren cu Sanytol. Castile si padelele sunt dezinfectate la randul lor, deci va garantam o siguranta igenica totala!

Ce ar trebui sa port pe sub costumul de neopren?

Doar un costum de baie din poliester, care se usuca rapid si nu mentine frigul. In niciun caz nu este recomandat sa avem haine din bumbac.

Pentru inscriere in acest program trebuie sa fim un grup deja format?

Nu! Noi acceptam orice persoana care doreste sa se bucure de distractie si aventura alaturi de noi!

Deci poti sa vi singur si la final de curs o sa ai o multime de prieteni 😀.

Daca caiacul se rastoarna o sa pot sa ies din el?

Sigur ca da! O sa invatati sa faceti „wet exit” si nu o sa aveti nicio problema la rasturnarea caiacului!

Ce se intampla cand ma rastorn?

Inotati 🙂. In conditii de white water sunt tehnici speciale de inot si toate aceste lucruri o sa le invatati in acest curs!

Nu stiu sa inot! Pot sa particip?

Vesta de salvare si costumul de neopren o sa va ofere flotabilitatea necesara sa stati la suprafata chiar daca nu stiti sa inotati. Dar noi va recomandam sa fiti „prieteni” cu apa!

Pe rau sunt pietre! O sa ma lovesc in ele?

Va rog sa nu confundati sporturile de white water cu snooker-ul 🙂. Si sa nu omiteti ca o aveti tot echipamentul de protectie necesar! 

In concluzie o posibila intalnire cu o piatra poate sa existe, dar noi o sa va invatam cum sa abordati aceste situatii si in plus echipamntele de protectie o sa-si faca treaba minunat!

 

 

Vrei mai multe detalii despre tura? Este foarte simplu: contacteaza-ne pe email la adresa office@greenadventure.ro si o sa iti trimitem toate detaliile in scris. Daca vrei sa ne auzi vocea, ne poti apela la 0799.990.111.

Pasionat de caiac? Daca vrei sa fii la curent cu turele de caiac din Romania si strainatate, organizate de noi, aboneaza-te la newsletter si alatura-te fanilor GREEN ADVENTURE de pe Facebook!


Nehoiu
Dificultate medie
Caiac
1 - 8 persoane

Incluse:

  • transport,
  • echipament,
Perioada: 23.09.2021 - 26.09.2021

1.000,00 lei

De la 1.000,00 lei / Pers
Cere mai multe detalii

Ce spun altii

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

S-ar putea să-ți placă și…