Am lansat programele de vacanțe externe sezon 2024. Înscrie-te acum!

Canyoning la Sinaia

Rapel in cascade, Aventură de Neuitat

Iubesti muntele si aventura? Vrei sa incerci o #SuperAventura care combina intr-un mod unic activitatea montana cu apa? Sa ai parte de o adevarata provocare, total diferita de ce ai facut pana acum?

Daca esti o persoana activa, in cautarea de experiente noi si interesante, atunci canyoning-ul este alegerea perfecta pentru tine!

Locație

Sinaia

Canyonig

Rapel 5 cascade, înălțimi de la 2 m până la 20 m

Durată

1 zi

Perioadă

Program momentan inactiv

Grup

Maxim 10 pers

Dificultate

Medie

290 RON(adult) / persoană
250 RON(copil) vârstă 7 - 13 ani

Ce include aventura? Vezi detalii în această secțiune.

Ce include aventura

Include

Ghizi

Minim 2 ghizi de canyoning brevetați IcoPro, cu certificate valabile de Prim Ajutor.

Echipamente

Echipament complet pentru fiecare participant: corzi speciale de canyoning, hamuri cu protecție, sisteme de rapel și asigurare în conformitate cu normele IcoPro și UIAA și cască de protecție pentru un plus la partea de siguranță. Oferim pentru fiecare participant saci speciali de canyoning și butoaie etanșe în care vă puteți depozita recipientul de hidratare, gustări energetice și haine de schimb.

Costume de neopren

Confortul termic este asigurat de costumul de neopren, iar casca de protecție aduce un plus la partea de siguranță.

Trusă de prim ajutor

Echipament tehnic colectiv de prevenție

Album foto digital.

Nu include

Transport până la locație

Transportul pana la locul de start se face cu mașina personală, sau, în lipsa acesteia, cu van-ul Green Adventure, în regim car sharing. Contactează-ne pentru detalii.

Mese și băutură

Mesele și băutura pe toată perioada programului.

Accesul la destinație

Dacă alegi să călătorești cu Van-ul nostru, atunci o să ne întâlnim în parcarea Horoscop, Piața Unirii la ora 07:00. Dacă o să călătorești cu mașina personală, atunci o să ne întâlnim la ora 09:30 în zona Sinaia (la înscriere, vă trimitem pe email coordonatele locației).

Întrebări frecvente

1. Ce este nevoie să aduci cu tine?

Doar îmbrăcămintea adecvată condițiilor meteo din ziua de program. O să aveți nevoie și de o pereche de ghete (bocanci) cu talpă aderentă (fără membrană impermeabilă) și preferabil ciorapi din lână (lâna oferă protecție termică chiar și când se udă). Restul de echipamente aducem noi.

Hidratare și gustări energetice: Vă recomandăm să aveți cu voi o sticlă apă de 2 litri și gustări energetice (batoane proteice sau ciocolată).

2. Trebuie să știu sa înot?

Este bine să fiți prieteni cu apa și să știți să înotați (dar nu este o cerință obligatorie). La cerere oferim veste de salvare și costumul de neopren oferă o florabilitate suficientă chiar și pentru persoanele care nu știu să înoate.

3. Costumele de neopren se dezinfectează?

După fiecare program dezinfectăm costumele de neopren cu Sanytol. Caștile și restul de echipamente sunt dezinfectate la rândul lor, deci vă garantam o siguranța igenică totală.

4. O sa îmi fie frig în costumul de neopren?

Costumul de neopren este conceput în așa fel încât să mențină temperatura și căldura corpului atunci când se uda, astfel încât confortul termic să fie bun, pe o perioadă mare de timp.

5. Ce ar trebui să port pe sub costumul de neopren?

Costum de baie din poliester, care se usucă rapid ș nu mentine frigul. În niciun caz nu este recomandat să aveți haine din bumbac.

6. Care este vârsta minimă de participare?

Acest traseu se potrivește și pentru copii cu vârsta minimă de 7 ani (însoțiți de părinți).

7. O sa fac rapel pe perioada acestui program?

Daaa! O să învățați de la profesioniști tehniciile corecte de rapel și până la finalul programului o să capetați o experiență totală în tehnica de rapel.

Standardul de ghidaj IcoPro (International Canyoning Organization For Professionals) oferă o experiență totală de canyoning, oferind turiștilor Green Adventure autonomie în rapel.

8. Ce este diferit la un program de canyoning marca Green Adventure?

Autonomia! Ghizii noștri brevetați IcoPro (International Canyoning Organization For Professionals) o să vă ofere o experiență autentică de canyoning, oferind turiștilor din program autonomie în sesiunile de rapel. Controlul coborării o să fie la voi și acest lucru o să vă ofere o experiență mult mai plăcută decât metoda de coborâre „salam” (adică situația în care ghizii vă coboară legați în coardă și voi nu faceți nimic).

Pe tot parcursul traseului o să aveți asigurări suplimentare, controlate exclusiv de echipa de ghizi, deci indiferent de reacția voastră o să fiți asigurați și blocați controlat în cazul în care o să comiteți erori în sesiunile de rapel.

9. Cum o sa păstrez hainele personale uscate?

în fiecare program de canyoning marca Green Adventure, turiștii primesc un rucsac special de canyoning și un „butoi” etans (un recipient special în care se depozitează hainele de schimb). Deci la final de program o să vă puteți schimba în hainele uscate.

10. Avem semnal GSM pe perioada programului de canyoning?

De obicei, programele de canyoning se desfășoară în zone remote și nu avem semnal GSM. Și nu recomandăm să aveți cu voi aparatură electronică care se poate defecta la contactul cu apa.

Deci o să puteți publica pozele făcute la canyoning pe rețelele de social media doar când ajungem în zona „civilizată” și echipa de ghizi va transfera pozele făcute de ei pe perioada programului.

11. Echipamentele tehnice de canyoning sunt diferite de cele folosite în alpinism?

Da! Corzile de canyoning sunt diferite față de cele folosite în alpinism, hamurile de canyoning au o protecție suplimentară de PVC și dispozitivele de rapel sunt speciale de canyoning.

În programele de canyoning marca Green Adventure se folosesc numai echipamente tehnice speciale de canyoning și nu facem niciodată improvizății.

12. De ce un program de canyoning este mai scump decât un program montan?

Pentru că activitatea de canyoning este total diferită față de o drumeție montană sau o experiență de escaladă.

La canyoning se folosesc mult mai multe echipamente speciale, cu prețuri mari de achiziție. Ghizii de canyoning din echipa Green Adventure sunt instruiți în afara țării și au licență internațională IcoPro (International Canyoning Organization For Professionals). Un curs IcoPro costă aproximativ 2000 Euro de persoană și se derulează în străinătate, pe trasee de canyoning tehnice.

Echipamentul individual pentru fiecare turist însumează o valoare de aproximativ 1000 Euro/turist, deci este normal ca un program de canyoning să coste mai mult decât o drumeție montană.

13. Am nevoie de experiență ca să particip în acest program?

Nu! Oricine poate participa atâta timp cât are chef de aventură și distracție.

Ghizii Green Adventure prin pregătirea și experiența lor o să vă ofere tot suportul necesar și vă garantăm că o să terminați acest program cu zâmbetul pe buze.

Itinerariu

Super aventura la canyoning!

Dupa ce va echipam cu cele mai bune si sigure ehipamente, facem o poza de grup si pornim voiosi intr-o scurta drumetie pana la prima cascada din acest frumos traseu de canyoning.

In aceasta zi o sa patrundem intr-o lume de vis, de foarte putini vizitata, unde apa serpuieste prin pereti verticali si cascadele ne asteapta pentru a ne bucura de o experienta unica de aventura.

O sa facem rapel in cascade, o sa facem sarituri in bazinele de apa si o sa o se ne bucuram de racoarea apei de munte.

In total avem 5 cascade cu inaltime care varieaza de la cativa metrii pana la 15 metri. Majoritatea cascadelor sunt acvatice, deci o sa ne bucuram de o aventura si distractie pe cinste.

Toata experienta o sa dureze cu aproximatie 5-6 ore, dar va garantam ca o sa savurati fiecare secunda din acest traseu!

Returul plații

Acest program oferă returnarea plății în cazul restricțiilor de călătorie sau a anulării de către organizator. Află condiții

Paul M

Great outdoor experiences

Jun 2023

I went on a couple of trips with Green Adventure, one of them was Canyoning Sinaia, kayaking in Tyulenovo and trekking in Ciucas. Each time the experience was great, the guides were very professional and the areas where we went had something special.

Descultu G

Great canyoning adventure

May 2022

If you want a different type of "outdoor" activity then Green Adventure is the right solution for you. Great team with excelent guides and top equipment, they have packages and activities for every level on intensity from "weekend warriors" to more advanced individuals. From weekly kayak tours in a beautiful delta, to white water kayak and rafting, canyoning and mountaineering Green Adventure has the right "Adventure" for you.
Top level of safety and commitment, every participant is closely monitored encouraged and guided based on their level of involvement. Many people you will meet on a Green Adventure trip are at their second or third activity.

Certificări Green Adventure