Am lansat programele de vacanțe externe sezon 2024. Înscrie-te acum!

Rafting: de la 1840 pana in prezent

“Cel mai accesibil si placut sport acvatic outdoor te invita sa ii descoperi secretele.“

Raftingul isi are originea in inceputurile anilor 1840, cand barcile din cauciuc erau folosite pentru transportul oamenilor sau bunurilor. Mult mai tarziu, abia in anii 1980, raftingul a inceput sa castige din ce in ce mai multa popularite.

Azi, chiar si tu poti sa incerci raftingul, la o distanta de 170 km de Bucuresti.

Experienta de Rafting pe raul Buzau si lasa adrenalina sa iti amplifice toate simturile, intr-un sport acvatic practicat pe ape curgatoare, ce iti ofera mixul optim de coborare lina si pasaje interesante de rapids. Spre finalul programului de rafting, adrenalina atinge cote maxime in incercarea de a fi la unison cu echipa pe un ultim sector dificil tehnic al raului Buzau – celebra „Masina de Spalat”. Raftingul este o eliberare prin miscare, natura si sport, cum nu este altul si sa-si revendice un loc in lista activitatilor destinate petrecerii timpului liber intr-un mod cat mai placut.

Azi, raftingul este accesibil oricui, se face in conditii de siguranta si iti ofera acel mix unic de emotie, veselie si adrenalina, urmata de pura relaxare, bucurie si energizare a trupului si spiritului. Se practica tot in barci pneumatice realizate din materiale rezistente la frecare si impact, iar echipamentul este completat de costum si incaltaminte de neopren, casca, vesta de salvare si pagaie.

O tura de Rafting pe Raul Buzau te scoate din amorteala zilelor de birou si te face sa simti ca traiesti cu fiecare fibra din corp ce tresalta de un efort placut. Stropii de apa te revigoreaza si te scot din monotonia zilnica, iar pe masura ce traseul de rafting avanseaza pe diferite sectoare de rau, stresul si gandurile negative dispar rand pe rand. Nici nu ai timp sa te mai gandesti la ele! Raftingul te aduce complet in momentul prezent, te face sa traiesti acum, aici, sa vaslesti si sa fii atent, in timp ce pe fundal ghidul se aude cu indicatiile de traseu.

Natura vie si verde din prejur te indeamna o admiri si sa o descoperi in sectoarele de rau mai linistite si in pauzele binemeritate indulcite de surprize dulci! Esti acolo unde te simti cel mai bine: in mijlocul naturii, alaturi de prieteni galagiosi ce striga, se bucura si iti zambesc fara grji.

Ai incercat deja raftingul pe raul Buzau si vrei ceva mai antrenant?

Avem solutia perfecta pentru tine: #PowerRafting!

Dar ce este #PowerRafting?

Este o activitate unica pe raurile de munte, perfecta in sezonul de vara, atunci cand debitele pe rau sunt mai mici si caldura este torida. In loc sa vaslesti intr-o barca de rafting condusa de un ghid, adica un “autobuz” cu sofer, #PowerRaftingiti ofera senzatia unei “motociclete”, avand controlul absolut al unui caiac gonflabil de 2 persoane cu un design special care ofera o stabilitate maxima si siguranta!

Alaturi de tine se vor afla ghizii #Green in caiace de safety, gata oricand sa intervina si sa ajute.

Si ca orice sport in Natura si care implica si putina adrenalina, are si o marja de risc. Tocmai de aceea, ne perfectionam continuu astfel incat sa va oferim conditii maxime de siguranta si ghizi excelent pregatiti.

Clasificare rauri:

Clasa 1 (Usor): apa curgatoare calma, fara dificultati tehnice, rafting doar la nivel de socializare.

Clasa 2 (Mediu): Curenti de dificultate moderata, fara obstacole, valuri mici. Se recomanda abordarea acestor pasaje doar asistati de ghizi si avand echipament adecvat.

Clasa 3 (Dificil): Valuri multe, inalte, neregulate, stanci, zone de eddie; curenti puternici ce trec prin pasaje inguste si necesita experienta in manevrarea barcii. Este necesara asistarea de catre ghizi cu experienta si folosirea de echipament adecvat.

Clasa 4 (Foarte Dificil): Pasaje lungi de apa involburata, curenti puternici, valuri inalte si neregulate, obstacole periculoase, locuri care necesita manevre precise si decizii rapide ale ghidului care trebuie sa aiba o experienta indelungata alaturi de un echipament de inalta calitate.

Clasa 5 (Extrem de Dificil): Dificultati extreme, pasaje de apa involburanta foarte lungi si curenti foarte puternici. Valuri foarte mari, cascade, curenti violenti, obstacole frecvente rezultand in zone de pericol pentru inotatori, necesita un echipament foarte bun si cei mai buni ghizi in domeniu. Toate masurile de precautie trebuiesc luate.

Clasa 6 (Nepracticabil): In trecut clasificata ca si nepracticabila de catre orice ambarcatiune. Aceasta clasificare a fost redefinita datorita unor expeditii reusite recent cu ajutorul caiacelor pe multiple rauri de grad 6. Aceasta clasa ramane definitorie pentru notiunea de nepracticabil la nivel de rafting.

Pasionat de rafting? Daca vrei sa fii la curent cu turele de rafting din Romania si strainatate, organizate de noi, aboneaza-te la newsletter si alatura-te fanilor GREEN ADVENTURE de pe Facebook!

Ultimele postări