Vacante externe sezon 2024 la pret redus. Înscrie-te acum!

Unde poti sa faci Rafting in Romania?

Rafting pe Buzau

O tura la indemana celor din Bucuresti aflandu-se la o distanta de doar 160 de km de zona orasului Nehoiu, acolo unde incepe tura de rafting. Este un rau de referinta pentru Green Adventure, aflandu-ne practic acolo in fiecare weekend.

Lungime traseu: 10 km.

Durata tura: 2-3 ore, in functie de debit. Daca debitele ne permit, raul Buzau poate fi combinat cu raul Basca pentru o experienta inedita.

Cine poate participa? La turele de rafting pe Buzau organizate de Green Adventure pot participa persoane adulte si adolescenti cu varsta minima de 16 ani (insotiti de parinti). Nu sunt necesare cunostinte anterioare privind acest sport de aventura.

Gradul de dificultate al turei de rafting este de nivel mediu, iar totul se desfasoara in deplina siguranta datorita ghizilor brevetati IRF (International Rafting Federation), Rescue 3 si British Canoe Union White Water Safety & Rescue.

Rafting pe Jiu

O tura pentru cei care cauta adrenalina pura, la o distanta de Bucuresti de 350 de km, zona noastra de interes fiind Defileul Jiului. Este un rau perfect pentru rafting, traseul fiind impartit in 3 sectoare:

  • sectorul superior (in apropierea orasului Petrosani).
  • sectorul intermediar (in Defileul Jiului).
  • sectorul inferior (cu terminare in Bumbesti Jiu).

Lungime traseu: in functie de sectorul ales, maxim 15 km.

Durata tura: 2-3 ore, in functie de debit.

Rafting Cerna

Raul Cerna … sau altfel numit, Soca Romaniei. Poate cel mai frumos si pitoresc traseu de rafting din Romania. O apa limpede si curata, comparabila cu raul Soca din Slovenia. Cerna tranziteaza statiunea Herculane si o tura de rafting pe acest rau este o experienta unica care trebuie incercata. Raul Cerna ofera conditii perfecte de rafting in special in lunile Aprilie si Mai.

Detalii despre turele de rafting pe Cerna:

Lungime traseu: 10-12 km (in functie de trasul ales).

Durata tura: 2-3 ore, in functie de debit.

Siguranta: Ghizi atestati la nivel international de catre IRF (International Rafting Federation).

Echipament rafting: Barci de rafting din cel mai bun material (Hypalon), echipament de protectie (costum neopren, incaltaminte neopren, casca) care ofera confort termic, veste de salvare cu flotabilitate net superioara fata de cele obisnuite.

Experienta: nu este necesara experienta anterioara.

Rafting in Bosnia pe Tara

Bosnia, poate cufarul ascuns cu comori al Europei, ofera celor care o viziteaza cele mai placute surprize: peisaje incredibile, oameni veseli si primitori, o gastronomie fenomenala si posibilitatea unor activitati cat mai variate. Si noi asta cautam! Un loc in care sa facem de toate: rafting, drumetii, sa ne relaxam, sa ne distram, sa avem parte de mancare buna, sa cunoastem oameni noi, adica tot ce este mai bun!

Raul Tara este poate cel mai frumos rau din Europa si unul dintre putinele care au apa potabila 100%. Canionul Tara esta al doilea ca marime din lume, dupa Marele Canion (USA) si are o lungime de 149 km, cu o adancime maxima de 1337 m. Daca ati vazut Avatar, o sa fiti surprinsi de peisajele rupte parca din acest film!

Si avem prin urmare aproximativ 90 km de canion. Deci nu este un simplu rafting. Este o EXPEDITIE DE RAFTING! Da, o sa parcurgem acest traseu cu barcile de rafting si tot echipamentul de campare la noi. O sa fie super tare!

Green Adventure va invita prin urmare sa ne fiti alaturi in Aventura de 7 zile intr-o tara Verde de care cu siguranta o sa va indragostiti!

Rafting in Bulgaria pe Struma

De ce am ales Bulgaria? Raspunsul este simplu: este aproape de noi, oamenii sunt foarte prietenosi, mancarea este excelenta si ofera multe posibilitati de … AVENTURA!!!

Practic intr-un weekend putem sa facem o gramada de nebunii: super rafting, canyoning, echitatie, relaxare la bai termale, party pana dimineata si lista poate sa merga mai departe :).

Avand in vedere aceste lucruri ne-am gandit ca se merita un weekend prelungit in Bulgaria! Si nu la Nisipurile de Aur :). Acolo puteti sa mergeti si singuri.

Noi va ducem in zona Kresna, Sandanski si Petrich, adica renumitul rau de rafting Struma.

Rafting pe SOCA in Slovenia

Raftingul pe SOCA – Slovenia, in cadrul naturii de o frumusete uimitoare, va fi o experienta de neuitat. Soca este unul dintre cele mai frumoase rauri din Europa, fiind un fel de Mecca pentru practicantii de white water din toata lumea.

Raul Soca cu apa limpede de o culoare verde-smarald, este perfect pentru o vacanta activa de cateva zile. Aici puteti sa incercati mai multe sporturi de white water (rafting, kayaking, hydrospeed), dar puteti sa alegeti sa incercati zborul cu parapanta, trasee montane de bicicleta sau trekking.

Cum se ajunge acolo: Soca este situat in nord-vestul Sloveniei, iar cel mai apropiat si cel mai popular sat alpin este Bovec, unde gasim o multime de pensiuni, campinguri, restaurante, magazine si baruri. Bovec este accesibil in 30 de minute pe autostrada. Cel mai apropiat aeroport international este in Brnik (Ljubljana), care se afla la 110 km, aproximativ 1.5 ore de Bovec.

Detalii tura de rafting Slovenia: Durata unei ture de rafting varieaza de la 2 ore si maxim 3,5 ore, in functie de traseul ales. Gradul de dificultate este de la clasa 2 si poate ajunge pana la clasa 4+.

Siguranta: Ghizi atestati la nivel international de catre IRF (International Rafting Federation), asistare de catre SAFETY KAYAK.

Echipament rafting: Barci de rafting din cel mai bun material (Hypalon), echipament de protectie (costum neopren, incaltaminte neopren, casca) care ofera confort termic, veste de salvare cu flotabilitate net superioara fata de cele obisnuite.

Nu este necesara o experienta anterioara de rafting, dar ne asteptam de la participanti sa stie sa inoate.

Ultimele postări